Petak 06.01.2012.
17:38
Beta

Zaposleni na TV Avala nemaju s kim da pregovaraju

Foto: Ilustracija


Vukomanović je agenciji Beta kazao da su zaposleni pre dva dana najavili da će od danas radikalizovati protest i u podne su prekinili program obaveštenjem da su i dalje u štrajku.

Šijan: Policija smirila situaciju

Direktor produkcije TV Avala Mane Šijan demantovao je danas, kao potpuno netačne, vesti da je bio zaključan u režiji i sam radio realizaciju programa, negirajući i da je pozvao policiju "da iz televizije izbaci novinare koji su u štrajku". "Tačno je da sam danas u režiju ušao da bih zaštitio koleginicu koja radi na realizaciji programa i nije se izjasnila za štrajk, a bila je pod pritiskom onih kolega koji jesu u štrajku", objasnio je Šijan u pisanoj izjavi. "Policiju sam pozvao, jer sam i sam doživeo pretnje", napomenuo je Šijan i dodao da je policija smirila situaciju, posle čega je on "napustio, ne samo režiju, vec i zgradu televizije". "Kolege koje su u štrajku niko nije sprečavao u pravu na štrajk", naglasio je Šijan, "ali niko nema prava ni da narušava minimum procesa rada koji štiti i one kolege koje nisu u štrajku, kao i nastavak daljeg rada onih koji danas jesu u štrajku". Šijan je na kraju najavio da se "već naredne nedelje očekuje rešenje problema i normalizacija rada u TV Avala".

"Deset minuta je pločica sa obaveštenjem da smo u štrajku bila i vidljiva u programu da bi onda direktor produkcije ušao, rekao da on preuzima emitovanje programa, pozvao policiju, automatski izvršio pritisak na štrajkače koji su već najavili to što će da se dešava i što je njihovo zakonsko pravo i došlo je do verbalnog prepucavanja", kazao je Vukomanović.


On je kazao da je policija konstatovala da nema razloga zbog kojih bi morala da reaguju.


"Otišli su, napravili zapisnik i sada očekujemo inspekciju rada s obzirom da mi smatramo da je njegovim potezom narušeno naše pravo na štrajk i na borbu za osnovana prava zaposlenih", kazao je Vukomanović i dodao da je sada na televiziji mirno ali da su zaposlni uznemireni.


On je naveo da bi možda vlasnici televizije Avala sada mogli da se oglase i dodao da zaposleni ne znaju sa kim da pregovoraju jer generalna menadžerka televizije od 1. janura nije produžila ugovor.


"Čak i da pokušamo sa nekim nešto da dogovaramo mi nemamo s kim jer praktično ne postoji imenovano lice na čelu televizije od strane vlasnika", kazao je Vukomanović.


Kako je najavio, od ponedeljka će obaveštenje o štrajku zaposlenih u programu televizije biti sve učestalije, a zaposleni će pokušavati da dobiju od nadležnoih odgovore na pitanja zašto su u ovom položaju sada i zašto su mediji u Srbiji uopšte u ovom položaju.


On je kazao da ukoliko nadležni ne daju svoj komentar, to će svakako učiniti predstavnici međunarodne zajednice iz Misije OEBS i Evropske komisije, za koje je naveo da su vrlo zainteresovani za sve što se dešava na televiziji Avala.

2024 © - Vesti online