Petak 06.01.2012.
17:27
Beta

Beskućnici u Kaliforniji strahuju od serijskog ubice

Foto: Arhiva
 

Organizacija Spasilačka misija okruga Orindž delila je danas ljudima bez krova nad glavom baterijske lampe i zviždaljke kako bi im pomogla da se zaštite nakon što su u tom okrugu tri čoveka pronađena mrtva sa ranama od noža.

Džim Palmer (Jim), predsednik organizacije, pozvao je beskućnike da spavaju u grupama ili još bolje - da spavaju u skloništu.

"Cilj nam je da te ljude potrpamo u krevete (u skloništu)", rekao je Palmer.

Deril Bosije (Darryl Bošier) spava ispred administrativne zgrade okruga Orindž u centru Santa Ane, i jedan je od nekoliko desetina beskućnika koji koriste klupe u tamošnjem dvorištu za privremeno noćno odmorište.

"Ja ih čuvam. Neću da mu dozvolim da ih se dočepa", kaže Bosije (49) i dodaje kako spava samo četiri sata dnevno.

"Kome je stalo da se probudi uz nekog ko je mrtav?"

Bosije je saznao za ubistva pre tri dana, ali kaže da neće da spava u skloništu, jer mu je tamo poslednji put ukraden mobilni telefon koji je držao u torbi.

"Duboko uzdahneš, ali šta ćeš drugo da radiš nego da paziš na ljude koji su tu", kaže Bosije o tome kako čuva kolege beskućnike na susednim klupama.

Lokalne vlasti su zatražile pomoć javnosti dok specijalne policijske snage, koje uključuju operativce Federalnog istražnog biroa (FBI), tragaju za ubicom.

Bezbednosne kamere u blizini mesta gde je pronađen prvi leš snimile su mršavog čoveka za kojeg se čini da nosi tamnu kapuljaču ili bluzu i da leži na zemlji čekajući žrtvu.

Telo prve žrtve, 53-godišnjem Džejmsa Mek Gilivreja (James McGillivray) otkriveno je 21. decembra 2011. kod jednog šoping mola. Druga žrtva, 42-godišnji Lojd Midoh (Lloyd Middaugh) pronađen je nedelju dana kasnije u suvom rečnom koritu u Anahajmu.

2024 © - Vesti online