Petak 06.01.2012.
01:55
Blic

Filmski hitovi za 2012.

Foto: ilustracija
 

Koriolan, 5. januar
Rim postaje krvav. Političari i Koriolanova majka Volumnija izmanipulišu i prevare Koriolana i proteraju ga iz grada. On nudi svoje usluge i svoj život zakletom neprijatelju Tulusu Aufidiusu. Koriolan i Aufidius marširaju prema Rimu u nameri da unište grad... Napokon će domaća publika imati priliku da vidi "Koriolan" Ralfa Fajnsa.


Mapetovci, 11. januar

Na odmoru u Los Anđelesu, Volter, najveći fan mapetovaca, njegov brat Geri (Džejson Sigel), Gerijeva devojka Meri (Ejmi Adams) iz Smoltauna, otkriće opaki plan naftaša Teksa Ričmena (Kris Kuper) - da sravni sa zemljom pozorište mapetovaca i da tu napravi bušotinu za naftu. Da bi organizovali najveće Mapet televizijsko maratonsko dobrotvorno prikupljanje para i skupili 10 miliona dolara koji su im potrebni da bi spasli pozorište, Volter, Meri i Geri pomoći će Kermitu da ujedini mapetovce.


Ustanička ulica, 13. mart
Dušan (Gordan Kičić) mladi je zamenik tužioca za ratne zločine, koji dobija zadatak da istraži slučaj delovanja paravojne formacije koja je nosila ime "Prva pionirska“. Dušanu ova istraga izgleda osuđena na propast sve do momenta kada pronalazi Mićuna (Uliks Fehmiu), jedinog preživelog vojnika jedinice. Dušan tada postaje nepoverljiv čak i prema svome šefu (Rade Šerbedžija), tužiocu Specijalnog suda za ratne zločine.


Muškarci koji mrze žene, 5. januar

Dejvid Finčer prihvatio se zadatka da napravi holivudsku adaptaciju megauspešnog romana Stiga Larsona. "Muškarci koji mrze žene" su dobili budžet od 100 miliona dolara, što je znatno više od švedskog originala prevedenog kao "Devojka s tetovažom zmaja“, a glavne uloge su poverene Danijelu Krejgu i sve popularnijoj glumici Runi Mara.


Jako glasno i neverovatno blizu, 26. januar

Oskar (Tomas Horn) uveren je da mu je otac (Tom Henks), koji je izgubio život u napadu na Svetski trgovinski centar 11. septembra, ostavio poslednju poruku skrivenu negde u gradu. Osećajući se otuđeno od svoje ožalošćene majke (Sandra Bulok) i vođen svojim neumornim umom, odbija da veruje u stvari koje se ne mogu videti.


Podzemlje: Buđenje, 2. februar

"Podzemlje: Buđenje“ donosi neverovatnu novu dimenziju epskoj borbi između vampira i likana, kao prvi film u serijalu snimljen u 3D. Kejt Bekinsejl, zvezda prva dva filma, vraća se u vodeću ulogu vampirske ratnice Selene.


U zemlji krvi i meda, 16. februar

Anđelina će 16. februara biti na premijeri u Bosni, a za isti datum je zakazana i beogradska premijera. Film čija se radnja dešava pre i tokom rata u Bosni 1992-95, sniman je u Bosni i Mađarskoj, a u njemu igraju glumci iz BiH, Srbije i Hrvatske. To je priča o Srbinu i Muslimanki koji se zaljubljuju pre rata i ponovo se sreću za vreme rata - on kao vojnik, ona kao zarobljenica.


Diktator, 10. maj

Novi film komičara Saše Barona Koena (Borat) inspirisan je knjigom za koju se smatra da je delo Sadama Huseina. Priča o bliskoistočnom diktatoru generalu Aladeenu iz izmišljene zemlje koji putuje u Ameriku. Saša kaže da je njegov lik kombinacija Sadama Huseina i Moamera Gadafija.


Ratni konj, 1. mart

Novo režisersko ostvarenje Stivena Spilberga je epska avantura za publiku svih uzrasta. Film počinje pričom o izvanrednom prijateljstvu između konja po imenu Džoi i mladića Alberta, koji će ga pripitomiti i izdresirati. Kada ih na silu razdvoje, konj tokom rata prelazi neverovatan put, a usput menja i inspiriše život ljudi koje sreće.


Ivica i Marica, 1. mart

Britanska Bond-devojka Džema Arterton priključila se Džeremiju Reneru u filmu "Ivica i Marica", koji likove iz poznate bajke predstavlja kao lovce na veštice. Studio "Paramaunt" je dečju bajku pretočio u akcionu horor komediju. Radnja se dešava 15 godina pošto je Ivicu i Maricu zarobila veštica. Oni odlučuju da svoju traumu pobede progonom njenih koleginica širom sveta.


Ogledalce, ogledalce, 22. mart

Novi film "Ogledalce, ogledalce" je savremena verzija bajke „Snežana i sedam patuljaka". Snežanu glumi Lili Kolins, a zlu kraljicu Džulija Roberts. Zaplet čini sukob zle kraljice i lepe princeze koji eskalira progonom devojke. U originalnom scenariju kraljica je trebalo da gleda u prinčev razgolićen torzo i pohvali ga kako su mu grudi glatke. Ta scena nije snimljena jer je glumac koji igra princa odbio da obrije grudi.


Snežana i lovac, 31. maj

Još jedna verzija Snežane, čini se ona kojoj će se više diviti odrasli nego deca. Snežana je iskusna ratnica i tumači je Kristen Stjuart, a zla kraljica Ravena je Šarliz Teron. Ono na šta kraljica nije računala jeste da će se lovac (Kris Hemsvort, Tor) oglušiti o njenu naredbu da ubije Snežanu i da će je umesto toga uzeti u svoju zaštitu i učiti je kako da se bori.

2024 © - Vesti online