Četvrtak 05.01.2012.
20:12
tportal

Najbolje filmske tuče

Čak Noris i Brus Li - najveći junaci kung-fu filmova
 

Brus Li - Zmajevo gnezdo

Naravno, ništa ne bi prošlo bez Brus Lija i njegovih neverovatnih borilačkih veština. . Jednako kao i Lijeva veština, poslednja borba u dvorani ogledala, u kojoj borilački majstor mora ne samo da nadjačati, nego i da nadmudri svog protivnika, ušla je u filmsku legendu. U vizuelnoj upečatljivoj sceni i danas gledaoce hipnotiše očaravajući prikaz jedinstvenog talenta velikog Brus Lija.

 

Luk Skajvoker i Dart Vejder - Imperija uzvraća udarac

Ovaj klasični dvoboj svetlosnim mačevima emotivna je središnjica kompletne sage Ratova zvezda, a ujedno i jedna od najpoznatijih scena naučne fantastike.

Pogledajte još jednom ovu scenu.

Roki Balboa i Apolo Krid - Roki

Priča Silvestera Stalonea koja mu je obezbedila nominacije za Oskara za najbolji scenarijo i najbolju glavnu ulogu, po mišljenju mnogih obožavatelja pretočena je u možda najbolji sportski film svih vremena.

Nevesta protiv svih - Kil Bil


Saga Kventina Tarantina pravo je malo ljubavno pismo među kung-fu filmovima i špageti vesternima. Prvi deo priče kulminira zaista krvavom scenom borbe u kojoj lik Ume Turman nastavlja svoj put osvete s ciljem da precrta još jedno ime u svojoj crnoj knjižici.

Elen Ripli protiv Ejlijena

Nakon što su joj krvoločni venzemaljci poubijali celu posadu broda i gotovo ceo odred marinaca s kojima je došla po osvetu, Sigurni Viver u drugom nastavku ovog kultnog SF horor serijala napokon ima oružje kojim može da uzvrati udarac.

Edvard Norton protiv samog sebe - Borilački klub

Za očekivati je da će biti dosta tučnjave u filmu pod imenom "Borilački klub", ali među svima njima najčudnija i svakako najpamtljivija je borba Edvarda Nortona s – Edvardom Nortonom!

Neo i agent Smit - Matrix

Matrix se nije pokazao samo kao ogroman uspeh bioskopima, nego je i izmenio pravila filmske industrije postavivši standarde za novu deceniju.

Naravno i pored nabrojanih filmova, postoje i oni koje smo propustili da pomenemo, ali svakako nismo zaboravili Ekvilibrijum i Kristijana Bejla, kao ni čuvenog Žan Klod Van Dama u "Osveti blizanaca", kao ni Stiven Sigala.

2024 © - Vesti online