Petak 06.01.2012.
08:00
B92

Davos - mesto gde skijaju i prinčevi

Panorama Davosa u Švajcarskoj
 

Dvehiljadetreće godine planinske železnice Davosa i Klostersa su spojene. Oblasti Davos-Klosters sada predstavljaju udruženu destinaciju i sve je mnogo veće i bogatije.

Davos-Klosters područje uključuje oblasti za 5 zimskih sportova sa više od 300 km lepo negovanih skijaških staza, 140 km staza za pešake i isto toliko kros-kantri ski staza.

Grad Davos proteže se na nekoliko kilometara duž doline reke Landvaser. Dva glavna centra Davos Dorf i Davos Platz su udaljeni oko 1.5 km, poseduju mnoštvo poslovnih prostorija, apartmana, hotela, skupih radnji, kazina, kao i muzeje, pozorišta i izložbe.

Na samo 5 minuta vožnje od centra grada, posetioci ulaze u svet planina i snega.

Iako Davos nije lep grad, obližnje selo Klosters to nadokanađuje svojim veličanstvenim izgledom kao sa razglednice.

Iako je Klosters manji u ovom partnerstvu, njegovo odmaralište Graubünden je 6. po veličini, a čak 6 restorana se nalaze u preoprukama gurmanskog vodiča.

Planine u Davosu su spektakularne a pored skijaškog turizma, mesto nudi još mnogo toga. Ovde se svake godine održava Svetski ekonomski forum, kao i Nordijska trka svetskog kupa , Spengler kup profesionalnih hokejaša na ledu i skijaške trke Velike Britanije.

Davos je takođe dom svetski poznatom Institutu za istraživanje snega i lavina.

Sve u svemu, Davos se nalazi u dobrom društvu; on je član “The Best of the Alps” asocijacije zajedno sa Cermatom, Sent Moricom, Sent Antonom i Kicbilom.

Klosters je dugo bio omiljeno mesto za skijanje princa od Velsa i njegovih sinova, a glavna žičara je po njemu i dobila ime.

2024 © - Vesti online