Četvrtak 05.01.2012.
13:57
B92

Dunja Gotovina zbog muža nema posao

Dunja Gotovina je žrtva politike i kolateralna žrtva jer je supruga Ante Gotovine?
 

Prema pisanju medija, Upravni sud je još 2006. godine naredio Ministarstvu da Dunju Gotovinu vrati na posao, ali se to do sada nije dogodilo. Ona je penzionisana 2004. godine u činu pukovnice, uz objašnjenje da je neperspektivan kadar, ali je, kako pišu mediji, malo ko u to verovao jer je bilo jasno da je reč o političkom manevru HDZ-a.

Iako se Dunja Gotovina žalila zbog nezakonitog otkaza i dobila spor koji nikad nije ispoštovan, državno tužilaštvo, koje zastupa Ministarstvo odbrane i dalje insistira na nagodbi i Dunji Gotovini nudi naknadu za neisplaćene zarade. Međutim, ona traži da bude vraćena na posao, za šta ima i sudsku presudu.

Mediji podsećaju da su se od odluke Upravnog suda izmenila tri ministra odbrane i niti jedan nije sproveo odluku suda. Novi ministar odbrane Ante Kotromanović je rekao da će se raspitati o celom slučaju i dodao da ne bi trebalo da ima spora oko poštovanja odluke suda. Prema njegovim riječima "Dunja Gotovina je bila žrtva politike i kolateralna žrtva jer je supruga Ante Gotovine“.

Kotromanović je inače bio saborac generala Gotovine, koji je u Hagu nepavosnažno suđen za ratne zločine nad Srbija tokom akcije Oluja.

2024 © - Vesti online