Četvrtak 05.01.2012.
10:28
Beta

Nenadić: Pojedinačni kvalitet mora da se podredi ekipi

Rukometna reprezentacija Srbije 1. januara počela je u Staroj Pazovi završni deo priprema za Evropsko prvenstvo.

"Siguran sam da naša reprezentacija vredi. Sastavljena je od kvalitetnih rukometaša koji igraju u najboljim ligama i imaju zavidne uloge u svojim klubovima. Taj pojedinačni kvalitet treba da se pretoči u kolektiv, koji, po mom mišljenju, može daleko da dogura", rekao je Nenadić i dodao da je sport jedini donosio radost narodu u poslednjih nekoliko godina kada se mnogo toga ružnog događalo i da je posle košarke, odbojke, fudbala i vaterpola došao red i na rukomet da ga obraduje.

"Mi se spremamo za polufinale i potajno mu se nadamo. Ako stignemo do Arene može svašta da se dogodi, u dva dane može svašta da se reši", rekao je Nenadić.

Rukometni reprezentativac Srbije istakao je da put do polufinala neće biti lak, ali i da će mnogo toga zavisiti od prvog meča u Grupi A sa Poljskom.

"Mislim da su već svi igrači rekli da će nam se, ako tu prvu utakmicu završimo kako priželjkujemo, mnoge stvari otvoriti. Sigurno je da ćemo imati motiv više i veće samopouzdanje za naredne mečeve", rekao je Nenadić.

Prema njegovim rečima, pojedinac može da reši jednu utakmicu, ali ne i ceo turnir.

"Očekujem da svi podredimo sve kolektivu i da dišemo kao jedan. Ako se budemo držali kao ekipa, kao ljudi, kao drugari, možemo da uradimo nešto. Ne želim da se ja ili bilo ko drugi ističe, da štrči", rekao je Nenadić.

On je naglasio da je zadovoljan kako je odigrao prvi deo sezone u Danskoj, jer je njegova ekipa napravila dobar rezultat i trenutno je četvrta na tabeli.

"Ove godine liga u Danskoj veoma je jaka, mislim da je jača samo u Nemačkoj. Zadovoljan sam, trenutno sam peti strelac lige", rekao je Nenadić, koji igra u Holstebrou.

Evropsko prvenstvo održaće se od 15. do 29. januara u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Vršcu.

2024 © - Vesti online