Sreda 04.01.2012.
18:24
Beta

Drevs: Smanjenje broja vojnika zavisi od stanja na Kosmetu

Rekao je i da su najave smanjenja broja američkih vojnika u okviru KFOR stari plan odložen zbog sukoba u julu prošle godine.

U sastavu KFOR je 1.477 američkih vojnika, a baza su im logori Bondstil i Noting hil, kod Leposavića
 

"Taj plan je postojao pre događaja od jula (2011. godine) na severu, kada je KFOR planirao da prepolovi brojnost. Međutim, zbog tih događaja taj je plan odložen na neodređeno vreme", rekao je Drevs novinarima tokom posete opštini Vitina na Kosovu.

Komandant KFOR Erhard Drevs

Drevs je rekao da će ubuduće odluke o smanjenju broja pripadnika KFOR donositi NATO i da će sve zavisiti od stanja na Kosovu. Komandant KFOR je izrazio uverenje da će u roku od šest do osam meseci početi primena sporazuma o integrisanom upravljanju granicom Kosova i Srbije.

U sastavu KFOR je 1.477 američkih vojnika, a baza su im logori Bondstil i Noting hil, kod Leposavića. Mediji su poslednjih dana pisali da će se vojnici SAD povući sa Kosova, a da je moguće da će umesto njih u Bondstil, kod Uroševca, doći vojnici Turske.

Komandant snaga Sjedinjenih Američkih Država u okviru KFOR, pukovnik Džefri Lajten rekao je, međutim, da se američki vojnici neće ove godine povući sa Kosova.

2024 © - Vesti online