Sreda 04.01.2012.
13:01
J. Antonijević - Vesti

Ana Kokić: Iza mene ne stoje tajkuni

Peva pola nacije: Ana Kokić
 

- Ako se radi kvalitetno i ako znaš da radiš ovaj posao kao što ja znam, onda za mene nema zime. Uvek ću moći da zaradim, jer dosta ulažem u sebe i to mi se kroz posao i te kako isplati i vrati. Pre tri godine kada sam se zbog trudnoće sa jednom, pa posle i sa drugom ćerkom povukla sa estrade nastala je kriza, u stvari onaj najgori talas koji sam takoreći preležala kod kuće zbog blagoslovenog stanja. Sad kada sam nastavila sa nastupima, osećam krizu, ali ne toliko da moram da kukam ili da razmišljam o promeni posla. Radim vikendom i to mi je dovoljno, možda zato što nisam alava na pare - kaže Ana Kokić.  

Da li kao pojedine vaše koleginice imate sponzore za pesme i spotove? Može li se uspeti na estradi bez njih?
- Ja nemam ni sponzore, iza mene ne stoje tajkuni, političke stranke i velike izdavačke kuće koje će da iskeširaju novac za pesme i album. Od kada sam počela da snimam, sve sama finansiram, nisam džabe pevala po splavovima toliko godina. Pevam i danas, nije me sramota, jer ako sam objavila album ne znači da sada moram da živim samo od velikih koncerata. Iskreno, to me ne interesuje.
 

Žena, majka, domaćica

Zbog supruga Nikole koji igra vaterpolo za jedan grčki klub poslednjih nekoliko meseci Ana često putuje na relaciji Beograd - Atina. Takav život uz još dvoje male dece nije lak, ali ona se ne žali.
- Živim na relaciji Atina - Beograd, ali česta putovanja mi ne smetaju. U Beogradu sam 15-ak dana mesečno, natovarim sebe brojnim obavezama, odradim nastupe i gostovanja, a onda odem kod muža u Atinu gde sam samo žena, majka i domaćica. U Atini ne radim ama baš ništa kao i sve žene sportista, samo uživam i šetam sa decom. I već sam se navikla na takav život, baš mi prija.

Da li to znači da još ne planirate veliki solistički koncert u Beogradu?
- Iskreno, smatram da je još suviše rano za tako velike želje kao što je koncert na "Marakani" ili u Beogradskoj areni. Ne zalećem se, ipak sam ja još uvek mlad pevač i objavila sam svega tri albuma, pa je po mom mišljenju nerealno pričati o bilo kakvom koncertu. Još uvek volim intimnije varijante, volim da pevam u diskotekama i klubovima gde mogu da se provodim sa svojom publikom do ranih jutarnjih sati.
 

Kakvo je, po vašem mišljenju, danas stanje na srpskoj estradi?
- Stanje na estradi je takvo kakvo je, nema tu šta mnogo da se priča. Ima nas ko ni u jednoj drugoj profesiji, kao da u Srbiji pola nacije peva. Strašno, ali to ne može da se promeni. Svakim danom se pojavi neko nov sa dobrim glasom, snimi pesmu i eto ga na estradi. Mada, svako ko kvalitetno peva i radi svoj posao opstaće, a onaj ko to radi samo da bi bio popularan ili na brzinu zaradio veliki novac brzo će i nestati. Jedno je sigurno, publika je ta koja odlučuje i ako ljudi nekog ne prihvate, džaba mu sve, a opet koga publika prihvati taj ima šanse da napravi ozbiljnu karijeru. Eto, ja sam snimila album iako sam bila svesna da uloženi novac nikad neću povratiti, ali nema veze. Htela sam da ljudima koji me vole i podržavaju poklonim više pesama, jer ponekad samo singl nije dovoljan.

2024 © - Vesti online