Sreda 04.01.2012.
05:34
Daily mail

Marinac ubio 255 ljudi

Kris Kajl: Bila mi je dužnost da ubijam

"Bila je moja dužnost da ubijam neprijatelja i ne žalim. Žalim zbog ljudi koje nisam mogao da spasim: marinaca, vojnika, prijatelja. Čiste savesti mogu da stanem pred Boga, jer sam samo radio svoj posao", kaže Kajl, prenosi Dejli mejl.


Njegova prva žrtva je bila jedna Iračanka, koja je sa ručnom granatom nameravala napasti grupu američkih marinaca. Bilo je to još pre nego što je Sadam Husein svrgnut.


U početku je oklevao, ali je poslušao šefovo naređenje i pucao. Nakon toga je naučio da ne okleva, a ubijanje mu je postalo posao. Sa 255 ubistva (160 je Pentagon zvanično potvrdio) penzionisani marinac danas je najsmrtonosniji strelac u američkoj vojnoj istoriji.


Kajl je kauboj iz Odese u Teksasu. Pre nego što se pridružio mornarici, bio je profesionalni rodeo jahač. Odrastao je loveći jelene i fazane, a dok se nije pridružio marincima i ušao u prestižnu jedinicu "foke" nije znao da dobro puca.


U iračkom gradu Ramadi su ga prozvali "Šejtan od Ramadija" i ucenili njegovu glavu na 20.000 dolara.


"Pomislio sam 'Oh, dođavola, da!' Bila mi je čast", priča Kajl.


Nakon 10 godina provedenih u američkoj mornarici, Kajl je sada penzionisan, a priču o ubistvima, ispričao je u knjizi "Američki snajper".

2024 © - Vesti online