Utorak 03.01.2012.
19:14
Beta

Uhapšeni ilegalci s Kosova na granici Hrvatske

Policija je dvojicu ilegalaca otkrila u nedelju uveče tokom granične kontrole. Oni su se sakrili u prostor između prednjih i zadnjih sedišta i pokrili ćebetom.

Foto: Ilustracija

Zbog pomaganja u nezakonitom prelasku državne granice, oba vozača su u Prekršajnom sudu u Dubrovniku kažnjena novčanom kaznom, a dvojici ilegalaca su izrečene mere proterivanja iz Hrvatske, zabrana ulaska i boravka, i pokrenut je postupak readmisije u Crnu Goru.

Hrvatska policija je danas saopštila i da je razbila grupu krijumčara ilegalnih imigranata preko BiH i Hrvatske.

Zbog ilegalnog prebacivanja stranaca preko državne granice policija je podnela krivične prijave protiv 68-godišnje hrvatske državljanke s područja Hrvatske Kostajnice, i protiv četvorice državljana Bosne i Hercegovine za kojima je raspisana poternica. Oni su od 15. do 19. novembra 2011. godine dva puta za oko 400 evra po
osobi prebacili iz BIH u Hrvatsku 17 državljana Avganistana, Irana i Somalije. Potom su ih vozili do Zagreba, odnosno do Prihvalitilište za tražioce azila u Kutini. Na taj način su zaradili oko 6. 800 evra.

Samo na području vukovarsko-sremske policijske uprave tokom prošle godine zabeleženo je 1.114 pokušaja ilegalnog ulaska u Hrvatsku, najviše preko granice sa Srbijom što je povećanje za više od 200 odsto u odnosu na godinu ranije, objavila je danas policija. Među uhapšenima je bilo najviše Avganistanaca i Pakistanaca.
Uhapšeno je i po 17 državljana Srbije, Kosova i Libije.

2024 © - Vesti online