Utorak 03.01.2012.
15:22
Srna

"Položaj Srba u BiH najbolje prikazuju grobovi"

Groblje u Sarajevu
 



Grbovi 20-tak opština u Federaciji BiH vređaju nacionalni interes Srba, a obeležja isključivo bošnjačkog naroda nalaze se na grbovima opština kao što su Cazin, Bosanska Krupa, Zenica, Cazin, Stari Grad Sarajevo, Ilijaš Kalesija i Kladanj, dok su simboli Hrvata vidljivi u simbolima opština poput Prozor - Rama, Domaljevac, Kupres i Kiseljak, piše "Fokus".

Iako u Domu naroda Federacije BiH postoji Klub Srba koji bi trebalo da pokreće pitanje vitalnog nacionalnog interesa, svih ovih godina to se nije desilo, a razlog leži u činjenici što većinu u Klubu drže Srbi koji nose člansku knjižicu SDP-a, partije Zlatka Lagumdžije, i provode njegovu politiku.

Poslanik SNSD-a u Domu naroda parlamenta FBiH Slaviša Mihajlović rekao je da ravnopravnost Srba u FBiH najbolje pokazuju grbovi i zastave opština.

"Činjenica je da obeležja na lokalnom i kantonalnom nivou predstavljaju simbole za Bošnjake ili Hrvate, a Srba nigde nema. Pre šest godina proglašeni su neustavnim neki grbovi, ali to nije ništa promenilo, tako da i dalje nema simbola koji predstavljaju sva tri konstitutivna naroda", rekao je Mihajlović.

2024 © - Vesti online