Nedelja 01.01.2012.
11:07
Beta

Crni bilans u novogodišnjoj noći: Žena poginula, više povređenih

Foto: Arhiva

U Hitnoj pomoći agenciji Beta je rečeno da je poginula žena starosti oko 40 godina, dok je devojka (18) teško povređena i prebačena u Urgentni centar.


Devojka je zadobila "potres mozga, otvoreni prelom potkolenice, prelom karlice i prebačena je u Urgentni centar na reanimaciju", rekla je portparol Hitne pomoći Nada Macura.


Macura je rekla i da su ekipe Hitne pomoći protekle noći imale 130 intervencija, 55 na javnom mestu, kao i da je za dežurne u toj službi bila "veoma teška noć".


"Bilo je tuča i alkoholisanih osoba", rekla je ona i navela da je protekle noći u Beogradu više ljudi povređeno u saobraćajnim nesrećama, a da su se za pomoć javljali i hronični bolesnici.


Oko tri sata posle ponoći jedan muškarac oko 20 godina starosti povređen je u tuči i on je bez svesti sa povredama glave prebačen u Urgentni centar, rekla je Macura.


Oko sat kasnije u ulici Jurija Gagarina preko puta Kineskog tržnog centra jedan muškarac (24) pogođen je iz vatrenog oružja u levu butinu i prebačen u Urgentni centar. Oko pet sati ujutru četiri mladića su povređena u saobraćajnoj nesreći kod Tošinog bunara na Novom Beogradu.


U Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije agenciji Beta je rečeno da je sinoć oko 21 čas u Beogradu bačena "eksplozivna naprava" na jednu knjižaru i razbijen izlog. U Vrčinu je oko 23 časa jedna osoba lakše povređena u napadu nožem.

2024 © - Vesti online