Subota 31.12.2011.
19:52
Srna

Del ukorio Albance zbog trovanja hrane Srbima

Američki ambasador u Prištini: Kristofer Del
 

"Mislim da je bilo nekih veoma zabrinjavajućih dešavanja u poslednje vrijeme, kao što je stav nekih zvaničnika i građana u vezi sa zakonom ili razvojnim tokovima u Prizrenu i Klini, kada je u nekim selima u hranu podmetnut otrov za miševe. Ova dešavanja, bilo da su grupna ili pojedinačna, bacaju senku na želju Albanaca da se okonča nadzirana nezavisnost", istakao je Del.

On je rekao da kraj nadgledane nezavisnosti na Kosovu zavisi od tretmana manjinskih zajednica, jer Albanci moraju da shvate da su manjine građani Kosova i da kao i svi ostali zaslužuju poštovanje, prenose mediji u Srbiji.

Del smatra da, ako se gleda samo bilans izgradnje kapaciteta kosovskih institucija u posljednjih dvanaest meseci, može da se kaže da će Kosovo biti spremno za okončanje nadgledanja nezavisnosti, međutim, nadgledanoj nezavisnosti može doći kraj kada manjinske zajednice budu ravnopravne.

"U suprotnom, i dalje ćemo imati mnogo pitanja u ovom procesu i ne možemo imati konsenzus o tome da je došlo vreme da se zaključi nadgledana nezavisnost", rekao je Del.

Porodici Slobodanke (62) i Milana Đorovića (63), koji su se 2005. godine vratili svojoj kući u Klinu, lopovi su krajem decembra opljačkali podrum pokravši im mašine, a potom su im mišomorom zatrovali zimnicu.

2024 © - Vesti online