Subota 31.12.2011.
14:48
24sata.info

Laušević hoće u Srbiju, ali nema pasoš

Glumac Žarko Laušević
 

Bojić je dodao da njegov klijent prilično dugo nije boravio u Srbiji i da nije upoznat da li će i kada moći da se lično pojavi pred medijima.

- Tek kada se bude vratio u zemlju odlučiće da li, kada i kako da se obrati javnosti. On je želeo da zvaničnim saopštenjem ukaže ljudima kako bi bio najsrećniji kada bi pravdu našao pred sudom, a ne dobijanjem pomilovanja. Za ovo se borio deset godina, ali zbog samovolje crnogorskih pravosudnih organa bio je primoran da se obrati Međunarodnom sudu za ljudska prava u Strazburu - rekao je advokat Bojić.

Za oko tri nedelje, kada se Laušević bude obratio Konzulatu Srbije u Sjedinjenim Američkim Državama za izdavanje dokumenata, biće poznato i kada će mu biti uručene putne isprave.

- U zavisnosti od odluke Žarka Lauševića i njegovog advokata zavisi da li će procedura izdavanja putne isprave biti po ubrzanom postupku ili će ići regularnim tokom. Ukoliko se ukaže potreba da se pasoš hitno izda, naravno da će im se izaći u susret.

Kada Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije bude odobrilo zahtev Lauševića za dobijanje pasoša, naš konzulat u SAD će ga fotografisati i uzeti biometrijske podatke, a zatim izdati dokumenta i omogućiti da se vrati u zemlju - rečeno je “Blicu” u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije.

Laušević je u noći između 30. i 31. jula 1993. u podgoričkom kafiću “Epl” ubio Dragora Pejovića (20) i Radovana Vučinića (19) i ranio Andriju Kažića. U obračunu je njegov brat Branimir ispalio jedan metak, koji nikoga nije pogodio.

2024 © - Vesti online