Petak 30.12.2011.
21:17
Blic

Na Karaburmi otrovano 17 pasa

Nije poznato ko truje pse na Karaburmi
 

- Ne razumem šta se dešava. Svakog dana zateknemo nekoliko pasa kako leže mrtvi na ulici. I sam sam vlasnik psa i verujte da me je strah da ga prošetam - kaže Marko Andonov sa Karaburme.
 

Prema rečima njegovog oca, Miodraga Andonova, koji takođe živi u ovom delu grada, policija je poslednjih dana tri puta po prijavi izlazila na teren, ali istraga još nije pokrenuta.

- Kada je uginuo pas gospođe Slavice Vukelić, policija je obavila uviđaj i pozvala je da podnese krivičnu prijavu da bi postupak bio pokrenut - kaže Miodrag.
 

Kada se vraćao iz prodvanice, on je zatekao jednog psa kako grca na kolovozu.

- Sve kuce koje su uginule živele su u prečniku od kilometar. To nije mogla da uradi jedna osoba. Otrov koji je ubio psa gospođe Slavice bio je podmetnut u ulazu zgrade. Šta bi bilo da je neko dete naišlo na njega? Zar čovek mora da strada da bi se pokrenula istraga? - ističe Miodrag.

Prema njihovim rečima trovanja pasa se često dešavaju u njihovom kraju, obično uoči nekog praznika.

- Od svih pasa koji godinama žive sa nama i nikoga ne diraju ostalo je svega nekoliko koje svim snagama pokušavamo da udomimo. Jedna smederevska porodica prihvatila je Persu koja je juče izgubila najbolju prijateljicu, a druga kuca je na putu za Nove Banovce - kaže on.

“Zoo veterina Beograd” obećala je, prema njihovim rečima, da će po nalogu policije obaviti obdukciju uginulih pasa da bi se utvrdio pravi uzrok.

2024 © - Vesti online