Petak 30.12.2011.
19:35
Vestionline

PSŽ imenovao Anćelotija za novog trenera

Trofejni trener Karlo Anćeloti

Karlo Anćeloti je doveden umesto Antoana Kamburea koji je dobio otkaz zbog ispadanja kluba iz Lige Evropa i francuskog Liga kupa.

Anćeloti će imati zadatak da ispuni zahteve bogatih šeika, koji imaju velika očekivanja od svojih izabranika, ali i pozamašnu svotu novca za dovođenje novih pojačanja, kao i svesrdnu pomoć sportskog direktora Leonarda.

Za njegovog asistenta biće imenovan bivši reprezentativac Francuske, Klod Makelele koji je karijeru završio u tom timu i jasno je da će kao velika legenda i uticajan fudbaler pomoći treneru u totalnoj rekonstrukciji toga tima.

Italijan je prethodno vodio Čelsi, Milan, Juventus, Parmu i Ređanu, a prema pisanju francuskih medija imaće godišnju platu između šest i sedam miliona evra, što je rekord među trenerima u toj zemlji.

Kombuare je u PSŽ došao 2009. godine umesto Pola Le Gvena, a godinu dana kasnije klub iz Pariza osvojio je Kup Francuske.

Klub sa „Parka prinčeva“ nalazi se na prvoj poziciji u francuskom nacionalnom šampionatu sa 40 bodova i beži ekipi Monpeljea sa tri boda.

2024 © - Vesti online