Četvrtak 29.12.2011.
18:18
Beta

"Godina bezumne politike da EU nema alternativu"

Dejan Mirović

"SRS je jedina stranka u Srbiji koja smatra da postoji alternativa Evropskoj uniji, a to je saradnja sa Rusijom, sa kojom imamo jedinstveni ugovor o slobodnoj trgovini, kakav nema nijedna zemlja zapadno od Karpata", dodaje Dejan Mirović. On smatra da Srbija treba da iskoristi stvaranje novog carinskog bloka sa centrom u Rusiji, jer on otvara tržište od 220 miliona stanovnika.

Mirović je podsetio da je EU odgovorna za uništavanje srpske industrije, dolazak evropskih banaka koje su za srpske građane uvele najveće kamate u Evropi, kao i za loše uslove u javnim nabavkama, kojima se favorizuju austrijske i nemačke firme, Evropska investiciona banka i Evropska banka za obnovu i razvoj.

"Srbiji ne pripada mesto večitog kandidata za ulazak u EU i zato ona sredstva koja se izdvajaju za Evropsku kancelariju i slične institucije, treba da preusmerimo na zdravstvo, prosvetu, socijalu, poljoprivredu i industriju. Uz očuvanje Kosova i Metohije, to je program od koga nećemo odstupiti ni u sledećoj godini" , najavio je Mirović

2024 © - Vesti online