Petak 30.12.2011.
10:02
FoNet

Evropsko prvenstvo u rukometu će biti bezbedno

Velimir Marjanović i Ivica Dačić

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je novinarima, posle potpisivanja, da već postoje zahtevi policija država učesnica prvenstva, posebno iz regiona, da se potpišu protokoli o saradnji, kako bi njihovi pripadnici mogli da budu u pratnji navijača.

Kako je istakao, najavljeno je da iz Makedonije dolazi 3.000 navijača, Hrvatske oko 1.000, isto toliko iz Nemačke, dok se veliki broj očekuje i iz skandinavskih zemalja, gde je rukomet jedan od najpopularnijih sportova, a posebno će ih puno biti ako reprezentacije uđu u drugi krug.

Dačić je poručio da je MUP spreman da organizuje da sve bezbednosno protekne u najboljem redu, biće formirani štabovi policije, u kojima će učestvovati sve linije rada službe.

On je najavio da će policija obezbediti na granici da sve organizovane grupe navijača imaju posebne linije za ulaz i izlaz, a imaće i zaštitu MUP.

Predsednik RSS Velimir Marjanović rekao je da Srbija na Evropskom prvenstvu u rukometu želi da se pokaže u najboljem svetlu, kako bi stranci osetili dobrodošlicu, jer je samo takmičenje 50 odsto sportski događaj, a ostali deo je politički, ekonomski i turistički.

2024 © - Vesti online