Četvrtak 29.12.2011.
14:31
Vestionline

BBC izabrao pandu za žensko lice godine

Prošle sedmice, britanska kuća kritikovana je, jer je izabrala sportsku ličnost godine sa liste na kojoj su bili samo muškarci. Odluka o izboru pande Tijan Tijan (Slatkiš), koju je Kina privremeno pozajmila zoološkom vrtu u Edinburgu, izazvala je veliko zanimanje javnosti i burne proteste na internetu, uključujući komentar bivšeg potpredsednika Vlade Džona Preskota.

Slatkiš izazvao buru javnosti

"Bi-Bi-Si nije mogao da nađe ženu za sportsku ličnost godine, ali su mogli da odaberu pandu za žensko lice 2011. godine", napisao je Preskot.

Laburistički poslanik u Parlamentu Stela Krisi napisala je na Tviteru: "Bez uvrede Slatkišu - ona je sigurno divna panda, najbolja u svom društvu i slično - ali poenta je da je ovo titula za žene, a ne za ženke godine."

Britanska medijska kuća kritikovana je i zbog toga što četvrtinu ženskih lica godine čine žene koje su odabrane zbog stupanja u brak, poput Pipe Midlton, nove svastike princa Vilijama, ili Šarlin Vitstok, koja se udala za princa Alberta od Monaka.

Bi-Bi-Si je saopštio da ovo nije prvi put da se jedna životinja pojavila u izboru za lice godine.

"Stavljanje Slatkiša na godišnju listu bio je veseli dodatak i to nije prvi put da se na listi pojavio neko ko nije čovek. Na muškoj listi za avgust pojavio se gigantski šaran Benson, a prošle godine Pepa Prase bila je uvrštena na listu ženskih lica za mesec april", navodi se u saopštenju.

2024 © - Vesti online