Sreda 28.12.2011.
11:04
Beta

VMA: Tadić je potpuno zdrav

Na pitanje novinara zašto tako loše izgleda, Tadić je rekao da nije bolestan već mnogo radi

Kako danas prenosi pres-služba predsednika, rutinski godišnji pregled obavio je lekarski konzilijum Vojnomedicinske akademije. Sistemtski pregled izvršen je 28. novembra, a Tadiću je urađena kompletna laboratorijska analiza, koje je uključivala standardne analize, parametre upale, imunološke parametre, kao i skrining tumorskih markera.

Hrvatski list "Nacional" juče je objavio, pozivajući se na izvore sa VMA, da je Boris Tadić teško bolestan. List navodi da boluje od lupusa i multiple skleroze, a da prošle godine nije imao operaciju Ahilove tetive već uklanjanje benignog tumora.

Urađen je EKG, spirometrija, EHO pregled srca, abdomena, mišićnih tetiva, dopler krvnih sudova, kao i RTG srca i pluća, navodi se u izveštaju VMA, koji je javnosti na uvid stavila Pres služba predsednika Srbije.

"U toku 2011. godine, praktično je sve vreme bio bez značajnih subjektivnih tegoba, u potpuno dobrom, stabilnom opštem stanju kao i dobrom stanju po organskim sistemima. Sve vreme u potpuno zadovoljavajućoj fizičkoj kondiciji, sa antropometrijskim karakteristikama koje su u celini u granicama željenih vrednosti", navodi se u zdravstvenom izveštaju.

Konzilijum lekara je zaključio da je posle operativnog lečenja Ahilove tetive na levoj nozi decembra 2010. godine i sprovedene terapije, nalaz u celini uredan i stabilan i da je Tadić potpuno sposoban za rekreativne fizičke aktivnosti.

Lekari u izveštaju savetuju nastavak primene dosadašnjih mera programirane fizičke aktivnosti aerobnog tipa i higijensko dijetetskog režima i konstatuju da za sada nisu potrebna dodatna klinička ispitivanja kao ni specifična terapija.

2024 © - Vesti online