Utorak 27.12.2011.
22:31
Nacional

Hrvatski nacional: Tadić teško bolestan?

U kakvom je zdravstvenom stanju predsednik Srbije?
 

Novinari hrvatskih novina pričali su sa izvorima iz VMA, koji su otkrili da predsednik Srbije boluje od dve teške bolesti, multiple skleroze i lupusa. Objašnjavaju da sa te dve bolesti, uz vrhunsku medicinsku negu, može još dugo da živi, ali ne i da održava zahtevan predsednički ritam.

Inače, priče o Tadićevom lošem zdravstvenom stanju pojavile su se još pre nekoliko meseci, a poslanik SRS-a, Nataša Jovanović, u parlamentu je tražila da joj se u pisanoj formi odgovori na pitanje kakvo je zdravstveno stanje Tadića, budući da "postoje ozbiljne indicije da je predsednik Srbije ozbiljno bolestan i da njegova bolest može da utiče na vršenje funkcije". Domaći novinari pitali su Tadića nedavno zašto izgleda toliko iscrpljeno, ali je on demantovao da je bolestan.

"Tačno je da loše izgledam, ali nisam bolestan. Loše izgledam jer mnogo radim", rekao je Tadić pre desetak dana. Međutim, jedan domaći tabloid naveo je da predsednik tajno odlazi kod neurohirurga, dok hrvatski magazin saznaje da Tadić prošle godine nije operisao sportsku povredu kolena, kao što je rekao medijima, već benigni tumor.

"Nacional" navodi da im je izvor koji je imao uvid u zdravstveni karton predsednika Tadića, otkrio da srpskom lideru na VMA jednom mesečno menjaju krv, pokušavajući tako da poprave opšte stanje organizma nagriženog i osnovnim bolestima i agresivnom terapijom.

Isti nedeljnik dodaje da se u međuvremenu vodi nezvanični rat u okviru DS-a za Tadićevog naslednika, između šefa diplomatije Vuka Jeremića i gradonačeelnika Beograda, Dragana Đilasa, koji je počeo još prilikom izbora potpredsednika stranke, a kulminirao Đilasovim zahtevom da Jeremić bude razrešen ministarske funkcije.

2024 © - Vesti online