Utorak 27.12.2011.
22:52
Srna

Srbija će odgovoriti na sve zahteve Haga

Tribunal u Hagu čeka odgovore na zahteve poslate Srbiji
 

Nakon razmatranja aktuelnog stanja saradnje između Srbije i Tribunala u oblasti pristupa dokumentaciji, arhivima državnih organa i svedocima, Nacionalni savet je saopštio da u ovom trenutku ne postoje zahtevi Tribunala i odbrana okrivljenih, na koje nije odgovoreno u predviđenom roku, dok se u postupku realizacije nalaze zahtevi novijeg datuma.

Nacionalni savet je, takođe, pozdravio odluku predsednika Tribunala da se bivši general Vojske Republike Srpske Radislav Krstić iz zatvora u kome je izdržavao kaznu prebaci u Pritvorsku jedinicu UN u Ševeningenu.

Nacionalni savet istakao je da će i u toku 2012. godine nastaviti da preduzima sve potrebne mjere kako bi se saradnja u ovim oblastima i dalje odvijala nesmetano, navodi se u saopštenju.

Bivši general Vojske Republike Srpske Radislav Krstić prebačen je, zbog bezbednosti, iz zatvora u Velikoj Britaniji u Pritvorsku jedinicu Haškog tribunala u Ševeningenu.

Generala Krstića su u maju prošle godine u ćeliji u britanskom zatvoru Vejkfild, u Zapadnom Jorkširu, brutalno pretukla trojica njemu nepoznatih zatvorenika, muslimana, od kojih su dvojica tamnoputi, a jedan je Albanac. Posle napada zbog učestalih pretnji i pokušaja ubistva, Krstić je premešten u drugi zatvor u okolini Londona.

2024 © - Vesti online