Utorak 27.12.2011.
20:14
Beta

U Vojvodini DS popularniji od SNS-a

U Vojvodini demokrate imaju veću podršku od naprednjaka
 

"Istraživanje je pokazalo da je značajno veća sigurna izlaznost birača SNS-a nego birača DS-a", rekla je direktorka "Skana" Milka Puzigaća.

Na trećem mestu po popularnosti je Liga socijaldemokrata Vojvodine, za koju se izjasnilo 10 odsto ispitanika, slede radikali sa 8,6 odsto, socijalisti sa šest odsto, Liberalno demokratska partija 5,9 odsto, dok su ostale stranke ispod izbornog cenzusa od pet odsto.

Kada bi sada bili raspisani predsednički izbori, za Borisa Tadića bi glasalo 25,7 odsto ispitanika, a za Tomislava Nikolića 22,2 odsto ispitanika.

Više od 60 odsto Novosađana je za ulazak Srbije u Evropsku uniju, njih više od 24 odsto za ulazak u NATO, a za ulazak u Partnerstvo za mir 58 odsto.

Od prvih ljudi u Srbiji, Vojvodini i u Novom Sadu najbolje je ocenjen pokrajinski premijer Bojan Pajtić, sledi ga gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić, pa potom predsednik Srbije Boris Tadić.

Najuspešniji Novosađani su Đorđe Balašević, Bojan Pajtić i Miodrag Kostić. Nagledanija je Prva televizija, najslušaniji je Radio S, a najčitaniji Blic.

Istraživanje javnog mnjenja rađeno je od 30. novembra do 9. decembra, na reprezentativnom uzorku od 1.582 ispitanika, kroz terensko prikupljanje podataka.

2024 © - Vesti online