Utorak 27.12.2011.
16:53
Beta

Dačić pozvao policajce da se vrate na posao

Policajci protestuju nezadovoljni materijalnim položajem
 

"Što su oni u drugačijem položaju od drugih ljudi, pa kako će policija da tuče malinare, da sklanja radnike sa pruga, a tamo će da demonstriraju. Juče je prijavljen skup do 16 sati, šta je trebalo da pošaljemo policiju da rastera policiju, nemoj da brukamo policiju, nemoj da se brukamo, ja pozivam da se vratimo svom poslu", rekao je Dačić.

Dačić je pozvao sve pripadnike MUP-a koji štrajkujuda se vrate svojim dužnostima i istakao da je on na njihovoj strani i da je uvek podržavao sindikate u policiji.

"Juče su se čak čuli neki zahtevi - upašćemo u vladu. Ko da upadne u vladu? Policija? Nemoj da smo neozbiljni u kojoj mi državi živimo, kraj je tome, ne može da postoji takva anarhija", rekao je ministar unutrašnjih poslova.

On je kazao da se policajcima od novembra prošle godine isplaćuje dodatak na platu u visini od po 10.000 dinara, a da bi povećanje plate iznosilo 3.000 dinara.

Dačić je rekao i da će insistirati da u Nišu bude postavljen načelnik policije do početka Evropskog prvenstva u rukometu 15. januara. Niš nema načelnika PU dve godine.

Nezavisni sindikat policije traži poboljšanje materijalnog položaja zaposlenih u MUP-u Srbije, a njegovo članstvo štrajkuje od 12. decembra poštujući zakonski minimum rada.

2024 © - Vesti online