Utorak 27.12.2011.
01:05
Večernje novosti

NASA: Misteriozna kugla deo satelita

Misteriozna kugla ipak nije deo vanzemaljske tehnologije

Kugla je pronađena još početkom novembra, ali su tamošnji policijski zvaničnici, valjda i sami zbunjeni, otkriće zvanično objavili tek prošle nedelje. Objekat prečnika 35 centimetara, hrapave površine, težak oko šest kilograma napravio je krater širine četiri metra. Lokalni stanovnici pričaju da se nekoliko dana pre nego što je lopta pronađena čula serija snažnih eksplozija.


Policajci su objektu najpre prišli sa oprezom jer su sumnjali da bi moglo da se radi o eksplozivnoj napravi, ali su brzo utvrili da je šupalj i - prazan. Iako su stručnjaci odmah pretpostavili da je reč o još jednom komadu svemirskog otpada koji s vremena na vreme (a u poslednje vreme, čini se sve češće) padaju na zemlju, nije dugo trebalo čekati na naučno-fantastične i apokaliptične teorije. Komad letećeg tanjira i dokaz da vanzemaljci postoje, tvrdili su jedni. Najava skorog smaka sveta, bili su ubeđeni drugi.


Svemirski otpad postaje sve veći problem za našu planetu. Više od 20.000 velikih komada i milioni sićušnih ostataka kruže oko nas. Nikada se, ipak, nije dogodilo da objekat iz svemira nekoga pogodi ili povredi.

2024 © - Vesti online