Ponedeljak 26.12.2011.
17:45
Beta

"Smanjiti cene auto osiguranja za Srbiju i KiM"

Ministar unutrašnjih poslova: Ivica Dačić
 

Dačić je naveo da je pitanje cena osiguranja stvar Ministarstva finansija i osiguravajućih društava, jer odnosi Beograda i Prištine nisu isti kao odnosi dve države.

"Odnosi Beograda i Prištine nisu kao odnosi dve države, jer ne postoje uređeni odnosi u ovoj oblasti", rekao je Dačić nakon sastanka sa ministrom sigurnosti BiH Sadikom Ahmetovićem.

Ministar je dodao da smanjivanje cena nosi i rizik, a da bi u ovom slučaju to bio naplata šteta. Govoreći o registarskim tablicama koje koriste građani sa Kosova, Dačić je naveo da one sa oznakom KS mogu da prolaze bez problema sa izlazno-ulaznim dokumentima.

"Kada je reč o RKS (Republika Kosovo) tablicama izdaje ih takozvano Kosovo i one ne mogu da prolaze kroz Srbiju", kazao je Dačić.

Kako je naveo, to je dokaz da nije reč o narušavanju nacionalnih interesa.

"Oni te tablice moraju da skinu i da uzmu probne koje će koristiti dok su na teritoriji centralne Srbije", rekao je on.

Dačić je naveo da je danas bilo nekoliko slučajeva ulazaka sa kosovskom ličnom kartom na Horgošu, kao i da su neki prešli administrativnu liniju na Merdaru i Končulju.

Srbi sa severa Kosova i Albanci sa juga Srbije žalili su se danas na cene koje treba platiti za auto-osiguranje nakon početka primene uredbe o slobodi kretanja između Kosova i centralne Srbije. Oni tvrde da im je, ako žele da uđu u centralnu Srbiju, odnosno na Kosovo, potrebno oko 100 evra mesečno.

2024 © - Vesti online