Ponedeljak 26.12.2011.
16:26
Beta

Ko je odao tajne informacije?

Ja nisam: Nebojša Medojević

Medojević je regovao zato što je u medijima nakon sednice odbora u petak objavljena informacija da je crnogorska policija na zahtev jedne strane policijske sluzbe sačinila i dostavila listing visoko pozicioniranog operativca Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) Duška Golubovića.

Poslanik PZP-a i član odbora za bezbednost je ocenio da je odavanje poverljivih informacija "opasno i nezakonito" i da je onaj ko je to učinio "ugrozio bezbednost operativaca koji rade na vrlo ozbiljnom pitanju organizovanog kriminala, vezano za Nasera Keljmendija", kontroverznog kosovsko-bosanskog biznismena.

Odbor je u petak na zatvorenoj sednici saslušao čelnike tajne i javne policije, Vladana Jokovića i Veselina Veljovića i specijalnu tužiteljku Đurđinu Ivanović, povodom afere listing o navodnoj telefinskoj komunikaciji Darka Šarića sa premijerom Igorom Lukšićem i šefom diplomatije Milanom Roćenom.

Medojević tvrdi da nije medijima odavao informacije sa sednice odbora, a za curenje informacija sumnjiči ostalih jedanaest članova odbora, te čelnike javne i tajne policije i specijalnu tužiteljku.

"Ja odgovorno tvrdim da ja nisam. Svi mislite da sam to ja. Ja najviše i najčešće sarađujem sa medijima i dajem najviše podataka. Ali ono što je klasifikovano kao stroga tajna, to ne smem da dam. Neko od ovih ljudi je učinio teško krivično delo. Ko je neka utvrdi vrhovni državni tužilac", kazao je poslanik PZP-a nakon podnošenja inicijative državnom tužiocu. 

2024 © - Vesti online