Ponedeljak 26.12.2011.
15:46
Vestionline

SOS za spas Srbije

U vrhu Srpskog otadžbinskog sabora nalazi se, uz ostale: prof dr Slobodan Komazec
 

Što se tiče Evrope i članstva Srbije u Evropskoj uniji, SOS podseća da EU nikoga nije ekonomski razvila već suprotno, ekonomski je zadužila ogromnu većinu svojih članica, dovodeći ih u sferu dužničkog ropstva. Stoga ova politička grupacija brani stav da Srbija treba da uđe u EU samo ako je to jedini način za ekonomski oporavak. Kosovo i članstvo u EU nikako se ne mogu i ne smeju povezivati, energični su u SOS-u niti se evropski put sme stavljati iznad srpskih nacionalnih interesa. 

Srbija je već bankrotirala

Srpski otadžbinski sabor traži reviziju svih privatizacija sprovedenih u Srbiji, uz utvrđivanje lične odgovornosti za učinjene propuste i vanzakonske radnje.

Ekonomski tim SOS-a tvrdi da je Srbija već bankrotirala ali to niko iz vlasti ne sme da prizna, podsećajući da se budžet Srbije odavno nije na realnim osnovama, odnosno, da se puni uzimanjem novih kredita i novim zaduživanjima u inostranstvu.

Plan ove političke grupe je da se izvrši potpuna reforma bankarskog sektora u Srbiji, preispita stečaj četiri velike srpske banke koje su vezivale 90 posto srpske privrede

Privredna saradnja sa Hrvatskom

SOS planira potpun zaokret u odnosima sa Hrvatskom. To podrazumeva privrednu saradnju na bazi reciprociteta i obostranih interesa a ne da Hrvatska, kao što je sada slučaj, u Srbiji drži čak i cele industrijske grane dok građani Srbije u Hrvatskoj ne mogu da kupe ni jedno preduzeće.

 

te da se stranim bankama u Srbiji nametnu uslovi poslovanja koji će garantovati povoljne efekte za srpsku privredu i građane i promeniti sadašnji položaj banaka koje posluju bez ikakvih rizika, uz ogromne kamate na kredite.

Isto tako SOS traži preispitivanje dogovora koje je predsednik Srbije ostvario sa zvaničnicima Turske te uspostavu ekonomskog nacionalizma, odnosno, povlačenje poteza i donošenje državnih odluka i sporazuma sa drugim zemljama samo u onoj meri koliko je to korisno za privredu i ekonomski razvoj Srbije. U sferi monetarne i fiskalne politike, spoljnotrgovinskih odnosa, proizvodnje i zaštite domaćeg tržišta, SOS nudi potpuno nova rešenja.

U vrhu Srpskog otadžbinskog sabora nalaze se, uz ostale: prof dr Slobodan Komazec, prof. dr Radmilo Rončević, prof. dr Radmilo Petrović, prof. dr Nikola Tomašević...

2024 © - Vesti online