Ponedeljak 26.12.2011.
14:43
Beta

"Vladina uredba o Kosmetu neustavna"

Petar Petković, portparol DSS

"Ovom odlukom otvoreno se diskriminišu građani Srbije i uspostavljaju dobrosusedski odnosi sa Kosovom. Zbog toga DSS je uveren da će sve odluke vlade koje su donete pod pritiscima EU i Brisela, a kojima vlast trguje sa delom teritorije, biti od strane Ustavnog suda odbačene", rekao je Petković.

Prema njegovim rečima, neprihvatljivo je da je vlast dozvolila da sa dokumentima "lažne države Kosovo Albanci mogu da se kreću po ostatku Srbije, dok je Srbima na Kosovu zabranjeno da se kreću sa jedino ispravnim dokumentima države Srbije".

"Vlast sve ovo čini zarad neizvesnosti kandidature (za Evropsku uniju) koja je ništa drugo do kruna od papira kojom Brisel neprestano ucenjuje Srbiju. Vreme je da se Srbija okrene sebi i svom razvoju, a da prava mera odnosa Srbije sa EU bude razvijena ekonomska saradnja sa državama članicama EU, a ne članstvo u EU", rekao je Petković.

Portparol DSS je dodao da je srpski narod na Kosovu "jedino taj koji ima pravo da odlučuje o svojoj sudbini, tako da sve odluke koje donosi, kao i do sada, biće u interesu ne samo naroda na Kosovu već i cele Srbije".

"Uvek biramo narod, a ne ucene i pritiske Roberta Kupera i Brisela, koji otvoreno žele da srpski narod na Kosovu odvoje od Srbije", rekao je Petković.

2024 © - Vesti online