Ponedeljak 26.12.2011.
13:05 >> 15:13h
Beta

Policajci blokirali Nemanjinu

Nezavisni sindikat policije za podne je najavio protest tražeći poboljšanje materijalnog položaja zaposlenih u MUP-u i uslova rada policajaca.

Nezavisni sindikat policije zahteva poboljšanje materijalnog položaja zaposlenih i uslova rada policije. Osnovni zahtev je da svim zaposlenima u Ministarstvu unutrašnjih poslova bude isplaćeno dodatnih 10.000 dinara. Član Predsedništva Nezavisnog sindikata policije Blažo Marković rekao je okupljenima da očekuju da ih "ubrzo" primi premijer Mirko Cvetković.

"Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da nema para za ispunjenje zahteva, ali mi mislimo da država ima sredstava da reši ovaj problem", rekao je Marković. On je rekao i da "neke kafe-kuvarice imaju veće plate od policajaca".

Da podsetimo, ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić ranije je apelovao na zaposlene u tom ministarstvu koji su članovi Nezavisnog sindikata policije da prekinu štrajk jer je postignut maksimum u ispunjavanju njihovih zahteva.

"Mi više nemamo gde, ovo je najviše što smo mogli da ostvarimo u ovom trenutku", rekao je Dačić novinarima u bazi Protivterorističke jedinice. On je kazao da se ne može brzo popraviti položaj policije posle dugog niza godina "stalnog sunovrata budžeta".

"Pred nama je zadatak da u narednim godinama ono što smo uspeli sistemski da rešimo pretočimo u jedan viši nivo plate, koji će moći da zadovolji potrebe i koji će odgovarati policijskom poslu", rekao je on.

Dačić je rekao da su u ovom trenutku postavljene osnove, odnosno da je izmenjen Zakon o policiji i da će od 1. januara početi da se primenjuje Posebni kolektivni ugovor. On je kazao da će od sledeće godine biti izdvojene više sredstava
za potrebe MUP-a.

2024 © - Vesti online