Ponedeljak 26.12.2011.
11:53 >> 13:54h
Srna

U BiH i Crnoj Gori uhapšeno 57 narkodilera

Foto: Arhiva

Ona je novinarima rekla da je u RS danas uhapšeno sedam osoba, u Federaciji BiH šest, u Crnoj Gori 17 osoba, dok je u istoj akciji u RS ranije uhapšeno sedam osoba, a u Crnoj Gori 20 osoba.


Osim crnogorske policije, u akciji koja je usmerena na otkrivanje i sprečavanje organizovanog krijumčarenja skanka, visoke THC vrednosti, na teritoriji Balkana učestvovale su i policijske organizacije iz BiH i Albanije.

Dačić: Učestvujemo u akciji, ali ne hapsimo

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je regionalna akcija
suzbijanja trgovine drogom još u toku, ali da na području Srbije nije bilo hapšenja.
"Srbija daje operativnu logistiku u akciji i podatke, ali do sada nije bilo hapšenja na teritoriji Srbije", rekao je Dačić na poligonu Protivterorističke jedinice MUP-a Srbije.

Uprava policije Crne Gore u zajedničkim akcijama sa nadležnim službama iz Albanije, Srbije, BiH i Hrvatske je oduzela i različite vrste oružja, vozila i novac za koji se sumnja da je stečen prodajom droge.

U prvoj fazi operacije, osim nadležnih tužilaštava BiH i Hrvatske, učestvovali su i pripadnici za borbu protiv droge MUP-a Republike Srpske, Agencije za istragu i zaštitu (Sipa) i službenici Odeljenja za borbu protiv droge i krijumčarenja MUP-a Hrvatske.


Nakon identifikovanja kriminalnih grupa i presecanja lanca krijumčarenja većih količina opojne droge "marihuane-skank" u, operaciju "Trio" uključene su policije i tužilaštva Srbije i Albanije.

2024 © - Vesti online