Ponedeljak 26.12.2011.
11:22
Vestionline

Stižu bolji dani za Super ligu

Zoran Laković: Klubovi će prvi put da dobiju novac i na osnovu učešća

Prema njegovim rečima, elitna domaća liga biće u dogledno vreme bolje organizovana, finansijski isplativija klubovima, a uz to kvalitetnije zastupljena u javnosti.

"Ne mogu do kraja da iznosim detalje, ali mogu da kažem da na ovome FSS i klubovi zajedno rade već godinu dana. Pokušavamo svim klubovima da stvorimo alternativne izvore prihoda, jer osim Partizana i Crvene zvezde svi pune budžete prodajom mladih, tek afirmisanih igrača", rekao je Laković i podsetio da klubovi od sponzora i TV prava dobijaju zanemarljive prihode i naglasio da novi koncept neće omogućiti rešavanje svih problema, ali da će doprineti stabilizaciji.

"Klubovi će prvi put da dobiju novac i na osnovu učešća u Superligi i na osnovu konačnog plasmana. Dobićemo i medijskog partnera, koji će afirmativno da priča o fudbalu, prenosiće utakmice tri dana nedeljno i raditi analizu kola..."

Laković je pred izbornu godinu u FSS, apelovao na sve koji misle da mogu da pomognu fudbalu, da kroz legalnu proceduru iznesu stavove i ideje od kojih bi popularni sport mogao da prosperira.

"Da ne bude opet da kritičari prespavaju izbore, pa da sačekaju prvi neuspeh reprezentacije da bi pričali 'kako treba da se radi'".

2024 © - Vesti online