Ponedeljak 26.12.2011.
02:10
Mondo

Davor Jovanović je Prvi glas Srbije

Najbolji mladi pevač u Srbiji: Davor Jovanović
 

Srbija je dobila novu zvezdu, Davor je rođen u Kladovu 1988. godine i pred njim je sigurno ozbiljna muzička karijera.

"Velika mi je čast i drago mi je što ste baš mene izabrali... Hvala", rekao je Davor skoro pa kroz suze, radosnice naravno.

Pobednik je dobio i statuu, a od Saše Miloševića - Mareta, koji je bio i član žirijia, pesmu "Biti prvi", koju je Davor premijerno izveo u nedelju uveče. Ova pesma ujedno najavljuje i njegov album koji će da potpišu Mare i drugi član žirija Vlado Georgijev.

Ni drugoplasirani, Subotičanin Igor Terzija neće otići "prazih ruku", njemu je Georgijev obećao saradnju, a Igor već planira snimanje pesama, kao i trećeplasirana Nevena Đorđević.

Uzbudljivo finalno veče trajalo je tri sata, a Davor, Igor i Nevena su se za naklonost publike borili sjajnim izvođenjem domaćih i stranih pesama. Na početku, kada su izvodili kompozicije nastale u godinama u kojima su rođeni, sve troje su delovali pomalo nesigurno.

Ipak, kako je veče odmicalo, napetost je rasla, a oni su pevali sve bolje. Od žirija, koji je večeras bio samo "ukras" dobijali sve bolje i bolje kritike, nekad i ovacije...

Čuli smo "Is this Love" grupe Whitesnake, "Leđa o leđa" Željka Joksimovića, "Something got me started" grupe Simply red i "Ljubavnika" Željka Samardžića u izvođenju pobednika.Njegov "ljuti suparnik" Igor je pevao "Addicted to Love" Roberta Plamera, "Igra bez granica" Tošeta Proeskog, "Easy" Faith no more i "Reci mi da znam" Vlade Gergijeva.

Nevena je izvela dve pesme manje, jer je ona ispala u prvom preseku glasova, ali "uživali smo u divnim visinama njenog glasa", kako reče treći član žirija Lena Kovačević, kroz pesme "All that she wants" Ace of Base i "Ja bih te sanjala" grupe Negativ.

Uz troje finalista, pored prijatelja i porodice koji su ih bodrili iz publike, bilo je i presotalih sedam finalista koji su u pauzama njihovih solo nastupa sa njima izveli sada već Davorovu pesmu "Biti prvi".

2024 © - Vesti online