Nedelja 25.12.2011.
23:31
Vestionline, Beta

Pešić: Presudila loša odbrana i odličan šut Partizana

Partizan je dobro šutirao, a mi smo se loše branili - Svetislav Pešić

"Odlučujuća je bila treća četvrtina u kojoj je Partizan napravio dobru seriju u šutu, a to su i kasnije nastavili. Dragan Milosavljević je bio meč viner, jer je pogađao kada smo mogli da dođemo u situaciju da malo nasekiramo igrače Partizana", rekao je Pešić posle poraza od Partizana 85:67.

Trener Zvezde je i naglasio da su košarkaši Partizana imali nekoliko raspoloženih strelaca u drugom delu meča.

"Milosavljević je pogodio par šuteva uzastopno, a na to se nadovezao Kecman, tako da su oni u drugom poluvremeni dali sedam šuteva od 13 pokušaja, što je vrlo teško. Vrlo je prosto, kada se igra sa punom energijom i kada se igra odbrana postoji dobra šansa da se kontroliše ritam, a to smo uradili na početku utakmice, bilo je dosta dobro. Međutim, utakmica traje četiri puta po 10 minuta i to što smo pokazali u prvom poluvremenu bilo je dosta dobro", rekao je Pešić i istakao da se dueli "dobijaju u odbrani" jer se iz nje prave dobre mogućnosti za realizaciju.

"Još jednom se pokazalo da naša ekipa može da igra odbranu na visokom nivou, ali odbrana zahteva kontinuitet i zbog toga nismo doveli utakmicu u rezultatsku ravnotežu, što mislim da je bilo realnije nego ovo kako se završilo", rekao je trener crveno-belih.

Pešić je istakao da njegova ekipa u drugom poluvremenu "nije igrala odbranu".

"Mi smo rano došli u problem sa faulovima visokih igrača, koji su bili vrlo važni u našoj strategiji. Nismo napravili ravnotežu u drugom poluvremenu, jer nismo igrali odbranu. Odbrana podrazumeva faulove. Završili smo utakmicu bez igrača koji je napravio pet prekršaja", rekao je Pešić i dodao da očekuje da će njegova ekipa igrati dobro u nastavku prvenstva.

"Sigurno ćemo imati više pobeda u nastavku prvenstva, a koliko i kako će to biti, trenutno ne mogu da prognoziram", zaključio je Pešić.

Jovanović: Partizan bolji u svim segmentima

 

Trener košarkaša Partizana Vlade Jovanović rekao je posle pobede protiv Crvene zvezde u Jadranskoj ligi da je njegova ekipa bila bolja u svim segmentima.

 

"Potpuno zaslužena pobeda, bili smo bolji u svim segmentima, osim u prvoj četvrtini gde su oni imali prednost", rekao je Jovanović posle meča u hali Pionir.

 

On je istakao da su Vladimir Lučić, Marko Čakarević i Dragan Milosavljević "pokazali zašto su dovedeni u Partizan".

 

"Utakmica je došla posle Evrolige u kojoj smo ispali i osećao se pritisak. Mi smo u skorijoj prošlosti imali mečeve gde smo podlegli pritisku. Svaka utakmica sa Crvenom zvezdom je priča za sebe bez obzira na roster ili stanje na tabeli. Nervozu smo pretvorili u pravu energiju", rekao je Jovanović.

2024 © - Vesti online