Subota 24.12.2011.
13:54
Vestionline, Press

Partizan i Zvezda nameštaju utakmice

Poledica: Mislim da su sudije glavni generatori svega

Utakmice srpskog fudbalskog prvenstva se nameštaju i u tome, između ostalih, učestvuju Partizan i Crvena zvezda. Iza ove tvrdnje stoji Mirko Poledica, predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera „Nezavisnost", koji je u intervjuu za hrvatski portal „Indeks" istakao da ima dokaze da su pojedini mečevi bili režirani.

"Kod nas je specifična situacija, ovde se ne namešta zbog zarade na klađenju. Dva najveća kluba, Zvezda i Partizan, imaju klubove s kojima su dobri i ne namešta se zbog kladionica nego da bi se pomoglo nekom klubu, da ne bi ispao i slično. Sudije su dosta kritikovane, a Vojvodina je prošle sezone napustila teren u finalu Kupa zbog suđenja. Mislim da su sudije glavni generatori svega. Neki od njih su zaposleni u policiji, što šalje određenu poruku", rekao je Poledica i istakao da ima dokaze za svoje tvrdnje, ali da ne želi javno da optužuje ljude, već mu je namera da o svemu obavesti policiju.

"Naravno da imam dokaze i predaću ih u okviru istrage. Ne bi bilo u redu da javno izlazim s imenima i dovodim neke ljude u neugodan položaj. To ću reći istražnim organima", objasnio je Poledica.


Nekadašnji igrač Čukaričkog podsetio je na neke od afera u srpskom fudbalu, koje su zataškane.

"Protiv Vojvodine je pre tri godine pokrenuta istraga koja je završena. Neki su igrači javno govorili o Zvezdi i Partizanu, ali ništa nije pokrenuto", rekao je predsednik sindikata "Nezavisnost".


Poledica je dodao i da srpskim fudbalom „vlada diktatorski režim, kao u vreme Slobodana Miloševića". On, međutim, nije rekao ime "diktatora". 

2024 © - Vesti online