Subota 24.12.2011.
12:19
Press

Dačić: Prekrajan spisak osumnjičenih za vakcine

Dačić neobavešten o najvećoj aferi u zdravstvu

Ivica Dačić je na pitanje zašto je pre nekoliko dana rekao da takva službena beleška ne postoji, doslovno odgovorio "zato što su mi tek pre neki dan iz policije dostavljeni spisi iz tog slučaja.

Međunarodni institut za bezbednost saopštio je juče da je imao uvid u službenu belešku policije u kojoj se navodi da je Radisavljević tražio da se nekoliko ljudi izostavi iz te prijave. "Pres" je objavio da je sa spiska sklonjeno osam imena.
 

Jelena Stojić, načelnica Odeljenja za praćenje korupcije u javnom sektoru Međunarodnog instituta za bezbednost javno je upitala ministra "zašto je pre nekoliko dana tvrdio da takva službena beleška ne postoji i koga je hteo da zaštiti tom netačnom tvrdnjom".


Dačić je odgovorio na ove tvrdnje i na indirektan način potvrdio da je spisak zaista skraćen za nekoliko imena.


"Kažem vam da su mi iz policije tek pre neki dan dostavljeni ti spisi. Direktor policije je te spise dostavio i drugim nadležnim organima. Komunikacija policije i tužilaštva se odvija direktno, tako da nisam učesnik u njoj. Ali, za ove tri godine koliko sam ministar stalno slušam međusobne primedbe jednih na druge, policije da tužilaštvo ne uvažava u dovoljnoj meri njihove stavove, i tužilaštva da policija ne daje dovoljno dokaza za procesuiranje", rekao je Dačić.


On se nada da će uskoro ti problemi biti prevaziđeni, s obzirom na to da ubrzo stupa na snagu "tužilačka istraga". "Dakle, česti su slučajevi gde se stavovi policije i tužilaštva razlikuju, bilo da je reč o broju osumnjičenih lica, kvalifikaciji dela, kvalitetu prijave i prikupljenih dokaza, ili statusu lica, ali to je deo nadležnosti tužilaštva. Nisam do sada imao bilo kakvih primedbi iz ove oblasti od policijskih službenika na zakonitost postupanja", kaže ministar.

2024 © - Vesti online