Ponedeljak 04.01.2010.
16:21 >> 22:09h
Vestionline

Obešena lutka "Barak Obama"

Američka tajna služba istražuje slučaj lutke koju je neko "linčovao" u noći s petka na subotu u Plainsu u Georgiji, rodnom mestu Džimija Kartera, demokrata koji je na čelu SAD-a bio od 1974. do 1980. i dobitnik je Nobelove nagrade za mir.

Portparol tajne službe Ed Donovan izjavio je da su vatrogasci u subotu ujutro uklonili lutku crnca s natpisom "Obama" koju je neko obesio ispred crveno-belo-plavog znaka na glavnoj ulici s natpisom "Plains, Georgia – dom Džimija Kartera, našeg 39. predsednika".

Pripadnici tajne službe, u čiju delatnost spada i fizička zaštita predsednika i njegove porodice, istražuju taj slučaj, kao što istražuju i sve ozbiljne pretnje predsedniku.

"Voleli bismo da se to nije dogodilo. To nije publicitet kakav se gradu Plainsu sviđa". izjavio je za novine "Journal-Constitution" iz Atlante Jan Viliams, upravnik hotela "Historic Inn" na Main Streetu gde je lutka i nađena.

Ali, neki stanovnici tog grada od oko 700 stanovnika nisu iznenađeni incidentom, poput Trevora Simsa koji je izjavio:

"Pogrešno je to što su učinili Obami, ali nisam time šokiran. Ovo je lepo mesto za život, ovakvo kakvo jeste, ali nekim se ljudima to još uvek ne sviđa".
 

2024 © - Vesti online