Subota 24.12.2011.
08:00
luxlife.rs

Dočekajte Novu godinu u Moskvi

 

Moskva je mlada prestonica Rusije, prethodno su to bili prelepi gradovi Kijev i Sankt Peterburg. Danas je Moskva jedan od najvećih gradova Evrope i broji nešto manje od 10 miliona stanovnika. Nalazi se u plodnoj niziji na reci Moskvi, kraj koje se protežu čuveni moskovski Prospekti.


A zašto je Moskva nesumnjivo odličan izbor za novogodišnji put? Pa ne samo zbog slavne istorije, već i zbog moderne sadašnjosti, jer će vam svaki trenutak proveden u prestonici Rusije proći ispunjen nezaboravnim provodom.


Tokom boravka u ovom fascinantnom gradu, ne treba propustiti Kremlj, spektakularni kompleks palata i crkvi, u kojem se danas nalazi sedište političkih moćnika Rusije.


Crveni trg jedan je od najvećih trgova u Evropi, sa sjajnom crkvom Vasilija Blaženog, omiljenijim simbolom Moskve. Za sve koji uživaju u šopingu tu je Arbat, glavna pešačka zona grada, u kojoj se nalaze predstavništva prestižnih svetskih modnih kuća i ekskluzivni tržni centri.


Ukratko, ako spojite staro i moderno, i uz fotografije koje možete da vidite, jednostavno ne postoji mogućnost da se sa novogodišnjeg puta iz prestonice Rusije vratite bez pregršt fascinantnih utisaka. A oni će vam ostati u sećanju celog života...

2024 © - Vesti online