Petak 23.12.2011.
09:24
Press

Izvršio 12 pljački, pa došao u policiju da preda plen

Doneo policiji plen i predao se, a istražni sudija ga pustio na slobodu

"U poslednjih mesec dana na području Borče izvršen je veći broj razbojništava i teških krađa u kojima je plen bio relativno mali. Dok je kriminalistička policija radila na rasvetljavanju ovih slučajeva, prošle nedelje u policijsku stanicu je došao Aleksandar B. (24) i predao se", rekao je sagovornik "Pressa" blizak istrazi.

Prema njegovim rečima, mladić je došao u stanicu i pitao policajce da li znaju da je u Borči bilo više pljački, a onda je rekao da je on izvršilac. Tokom saslušanja detaljno je ispričao kako je počinio tri razbojništva preteći zaposlenima nožem i kako je 12 puta obio radnje ili koristeći nepažnju radnika krao novac. U policijsku stanicu je doneo i deo plena iz poslednje pljačke.


"Kod sebe je imao i novac za koji je rekao da je deo plena, a da je ostatak potrošio. Kada su ga pitali zašto se predao, rekao je da ga grize savest", kažu u policiji, i dodaju da mu je određen dvodnevni pritvor, posle čega je priveden istražnom sudiji koji nije hteo ni da ga sasluša već ga je odmah pustio na slobodu.

Posle puštanja na slobodu Aleksandar B. je ponovo krenuo u pljačku i to u blizini policijske stanice u Borči. Radnici je zapretio nožem i oteo dnevni pazar, a onda se dao u bekstvo. Kada je primetio veći broj patrola, nož i novac je sakrio kod Doma zdravlja, pa otišao u policijsku stanicu i rekao kako je primetio da se nešto dogodilo. Tada je rekao da je nevin, ali ga je jedna policajka prepoznala, posle čega je uhapšen.


Posle pronalaska noža sa njegovim otiscima i novca, Aleksandru B. je ponovo određen pritvor, ali se u policiji plaše da će on ponovo biti pušten na slobodu i da će nastaviti da pljačka kao i do sada.

2024 © - Vesti online