Petak 23.12.2011.
13:21
Đ. Barović - Vesti

General prvi pročitao "Raport 2"

- Prilikom posete generalu obećala sam da će on prvi pročitati nastavak "Raporta komandantu" i čim je prvi primerak izašao iz štampe, preko njegovog advokata Miloša Šaljića sam mu poslala. Bila sam u Moskvi kad me je pre nekoliko dana pozvao njegov sin Darko i kazao da je u Hagu kod oca koji je moju knjigu pročitao bukvalno u jednom dahu, za dva dana i da je oduševljen. Meni je to zaista mnogo znači - kaže Bulatović.


Knjiga "Raport komandantu - u ogledalu epohe" bavi se događajima koje je proizveo prvi deo.

- Zapisala sam ne samo pozitivne reakcije i nagrade koje je "Raport" pobrao u celom svetu, već i delić ogromne količine fašistoidne mržnje medijskih bogova rata u miru prema mojim junacima i meni lično. I knjiga i ja smo i dalje, mada ne zvanično, zabranjeni, a promocije se održavaju uz prisustvo stotine policijskih specijalaca. Otuda je ova knjiga pravde i istine o tome kako se danas kažnjava srpsko dostojanstvo. Ali, i dokaz da strah nije osobina časnih ljudi - kaže Bulatović koja se upravo vratila iz Moskve gde je imala veoma zanimljive susrete sa ruskim intelektualcima.

Novo u "Knjižari Vesti"

 

Najverovatnije već od kraja nedelje, naši čitaoci će preko "Knjižare Vesti" prvi biti u prilici da pročitaju novu knjigu Ljiljane Bulatović "Raport komandtantu - u ogledalu epohe".


Tek pošto "Raport 2" bude dostupan širom dijaspore, naći će se i u knjižarama po Srbiji.

- Otišla sam na poziv jedne od najvećih ruskih nevladinih organizacije Federacija za mir i sporazumevanje, a onda sam se susrela i sa čelnicima Saveza pisaca Rusije koji su mi otkrili kako će obeležiti 200 godina od pobede nad Napoleonovom vojskom. Za razliku od Srbije, Rusija čini sve da podigne nacionalnu svest i očuva dostojanstvo svoje istorije i kulture - kaže ova autorka koja je posebno ponosna što će u prvom broju za 2012. godinu list "Sovjetskaja Rosija" preneti njen zapis o susretu sa generalom Mladićem u u Ševeningenu.


- Već su me obavestili da su te stranice prelomili za štampu i da je fantastično ispalo - priča Ljiljana Bulatović kojoj će uskoro u Moskvi izaći i "Raport komandatu" na ruskom jeziku.  

2024 © - Vesti online