Četvrtak 22.12.2011.
20:10
Srna

"Šutanovac izdao umrlice živim Srbima u Prištini"

Ne može da poveruje u to što je rekao ministar Šutanovac: Marko Jakšić
 

"Ispada da su za ministra odbrane legalne Tačijeve institucije kojima nastoji predati srpski narod koji živi u centralnom delu Kosova. Ovom izjavom Šutanovac se stavio u službu kosovskih institucija. Da je pravne države i da se u Srbiji poštuje Ustav, Šutanovac ne bi ni sata više bio ministar odbrane", rekao je Jakšić.


Predsednik Srpske opštine Priština Nebojša Nikolić rekao je da je krajnje neodgovorno ako minister odbrane jedne zemlje ne zna da na području opštine Priština živi blizu 20.000 Srba i da je to jedna od najbrojnijih srpskih enklava na području Kosova i Metohije.
 

Postoje organi, ne postoje ljudi

Dragan Šutanovac je u emisiji Radio-televizije Vojvodine rekao da postoje srpski organi lokalne samouprave grada Prištine, koji čak imaju i javna preduzeća, upravne odbore..., a da u Prištini ne žive Srbi.

"Očigledno je da nas očekuje težak period u kojem više ne moramo samo Albancima da dokazujemo da postojimo, već i ministru odbrane naše države. Ne mogu da verujem da Šutanovac tvrdi da u Prištini nema Srba, kao da ne zna ili ne želi da zna da je upravo u skladu sa Ahtisarijevim planom o formiranju novih kosovskih opština sa većinskim srpskim stanovništvom, na području Prištine formirana opština Gračanica, u kojoj prema procenama živi više od 30.000 Srba", naveo je Nikolić.


On je ocenio da je svojom izjavom Šutanovac "izbrisao sa spiskova živih Srbe koji su se punih 12 godina dovijali i verovali da Srbija nikada neće ugasiti svoje institucije na Kosovu i Metohiji".

2024 © - Vesti online