Četvrtak 22.12.2011.
15:59
Beta

Snima se film o Čika Jovinoj Jututuniji

Zmajovini pangalozi za sada je u formi predstavi

Prema najavi producenata, novi Skerlićev film biće "nevesela 3D komedija sa elementima mjuzikla", o kažnjavanju i vaspitavanju dece batinama. Film govori o starim problemima društva i sklonosti da se deca vaspitavaju šamarima, prutom i drugim rekvizitima.

Radnja filma smeštena je u Jututuniju koja liči na Srbiju na kraju 19. veka, ali i na današnje okolnosti uz nasilje kao sredstvo vaspitavanja. Glavni likovi su šestoro desetogodišnjaka, junaka poezije Zmaj Jove Jovanovića, kojima su pored redovnih školskih predmeta, poseban izazov tadašnji vaspitni metodi - šiba, batina, kukuruz, samica i strah.

U filmu glume Tihomir Stanić (Zmaj Jova), Branislav Lečić (učitelj Rajica), Dragan Bjelogrlić (kralj), Bojana Maljević, Marko Gvero, Borka Tomović i veliki broj dece.

U posebnim ulogama u filmu će se pojaviti i mnoge javne ličnosti, među kojima Timoti Džon Bajford, Donka Špiček, Raša Popov, Ljubivoje Ršumović i drugi koji su podržali poduhvat, a muziku za songove napisaće poznati muzičari iz regiona.

Snimanje filma podržavaju Sekretarijat za kulturu grada Beograda, Pokrajinski sekretarijat za kulturu Vojvodine, Narodna kancelarija predsednika Republike, Savet za prava deteta Vlade Srbije, kancelarije Saveta Evrope i UNICEF-a u Beogradu i norveški ogranak organizacije Sejv d čildren (Save the children).

2024 © - Vesti online