Četvrtak 22.12.2011.
14:33 >> 16:18h
Blic, Kurir

Arkanov ubica: Ubiće me političari

Gavrić je pravosnažno osuđen na 35 godina zatvora kao neposredni izvršilac ubistva Ražnatovića, a u bekstvu je od 2003. godine, kada je pušten da se brani sa slobode
 

"U telefonskom pozivu mi je potvrđeno da je u pitanju Dobrosav Gavrić, a očekujem uskoro i zvaničnu pisanu potvrdu. Nadležni u Južnoj Africi su to utvrdili na osnovu dokumentacije koju smo im poslali. Očekujemo da će biti uhapšen i da će mu biti određen ekstradicioni pritvor", rekao je Veljović Blicu.

Da podsetimo, Gavrić je otkriven u martu tokom istrage o ubistvu čoveka iz Kejptauna povezanog sa organizovanim kriminalom, pošto je policija posle oružanog obračuna u kojem je povređen Gavrić zaustavila njegov automobil i u džepu mu pronašla kokain, pa je prvo optužen za posedovanje droge.

Gavrić je u Srbiji pravosnažno osuđen na 35 godina zatvora kao neposredni

* Arkanov ubica: Ceco pomagaj

izvršilac ubistva Ražnatovića, 15. januara 2000. godine u beogradskom hotelu Interkontinental, kada su ubijeni i Milenko Mandić i Dragan Garić. Bio je u bekstvu od 2003. godine, kada je pušten da se brani sa slobode. U bekstvu je i dalje Milan Đuričić, osuđen na 30 godina zatvora.

Gavrić: Ubiće me političari

Ovo tvrdi izvor Kurira koji je bio u kontaktu s poznanicima odbeglog Lozničanina, osuđenog 2006. na 35 godina zatvora zbog ubistva Arkana, Milenka Mandića i Dragana Garića u holu hotela „Interkontinental“.

- Prijatelji Dobrosava Gavrića kažu da on strahuje od izručenja Srbiji zbog moguće osvete Arkanovih sledbenika, kojih ima čak i među političarima u Srbiji! On se plaši da bi mogle da mu naude i pristalice nekadašnjeg predsednika Srbije Slobodana Miloševića, jer je Milošević bio u veoma dobrim odnosima s Arkanom - tvrdi isti izvor.

Naš sagovornik dodaje da je Gavrić posle bekstva iz Srbije pokušao u Kejptaunu da započne novi život.

- Oženio se ženom iz Srbije i s njom dobio dvoje dece. Međutim, nastavio je da se bavi kriminalom, što ga je na kraju i otkrilo. Za njega je sve krenulo nizbrdo u martu, kad su u Kejptaunu dva atentatora na motoru izrešetala njegovog gazdu, mafijaša Sirila Bika. Gavrić je tada ranjen u ruku i grudi, a policajcima se predstavio kao Saša Kovačević. Da kod njega tada nije nađeno pet grama kokaina, verovatno bi se i danas uspešno skrivao - kaže neimenovani izvor.

2024 © - Vesti online