Četvrtak 22.12.2011.
13:25
Vestionline

Urednik HRT-a kažnjen zbog priloga o Vukovaru

Zorana Šprajca više nema u Dnevniku HRT-a

Šprajc je kažnjen pošto je u nedeljnom Dnevniku 18. decembra odgovorio na optužbe i zahtev Programskog veća za izjašnjavanje urednika i novinara zbog spornog priloga posvećenog ratu u Vukovaru.

U tom prilogu pušten je snimak razgovora predsednika Hrvatske Franje Tuđmana i komandanta odbrane Vukovara Mileta Dedakovića iz kojeg se vidi nebriga državnog vrha Hrvatske za civile.

Pročitajte još:

 

Tuđman zabranio evakuaciju dece iz Vukovara?

Šprajc je u nedelju uživo u Dnevniku odbacio optužbe Programskog veća da je prilog montiran u režiji stranih obaveštajnih službi.

"Izradu priloga dogovarali su novinari i urednici koji inače dogovaraju izradu svih priloga u Dnevniku, osim ako poslanici nisu navikli sami da dogovaraju priloge, novinare i urednike. U ovom sazivu sigurno ima vrhunskih profesionalaca koji su sumnjičavi prema novinarstvu jer sami najbolje znaju kako se na splitskoj rivi može napraviti lažni intervju s ratnim zločincem jer je to, valjda, u funkciji nacionalnih interesa", rekao je u Dnevniku Šprajc.

Emitovanje priloga fizički je pokušao da zaustavi glavni urednik HTV-a Bruno Kovačević, ali Šprajc nije hteo da odustane od odgovora. Kovačević je u desetom minutu Dnevnika 2 upao u studio i zatražio od Šprajca da ne objavi svoj odgovor članovima saveta.

Šprajc ga je zamolio da izađe iz studija ako ne želi da se pojavi u kadru.

2024 © - Vesti online