Četvrtak 22.12.2011.
09:05
Danas

Ivanović: Barikade ostaju

"Hapšenje Veselinovića neće ništa promeniti, niti poremetiti na barikadama. Razlog za to je što ih Veselinović nije ni vodio. Njih vode predsednici opština na severu Kosova i Metohije, koji su legalno i legitimno izabrani", rekao je Ivanović.

Barikade ''vode'' predsednici opština: Oliver Ivanović
 



Ivanović nije želio podrobnije da komentariše hapšenje Veselinovića i njegovog brata 20. decembra u predelu Kopaonika, sa obrazloženjem da je to trenutno stvar policije i da tek treba da bude podignuta optužnica.

Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju rekao je da nije očekivao hapšenje braće Veselinović.

"Ministar unutrašnjih poslova (Ivica Dačić) svojevremeno je rekao da policija nema ništa za Veselinovića, tako da sam pre očekivao da Euleks možda ima neke podatke", rekao je Ivanović za lis "Danas".

On je naveo da taj događaj nije izazvao neku posebnu pažnju kod Srba na Kosovu.

"Ne vidim da ikakva posebna reakcija postoji. Svi razmišljaju o tome da li je bilo osnova ili ne za hapšenje. Oni čekaju da vide šta će se dogoditi iza tog hapšenja, a to će vrlo brzo biti poznat", naglasio je Ivanović.

Odgovarajući na pitanje da li ovo hapšenje ima veze sa nedavnom izjavom komandanta Kfora Erharda Drevsa, koji je Veselinoviće okrivio za nasilje na barikadama, Ivanović je rekao da on to ne može da zna.

2024 © - Vesti online