Četvrtak 22.12.2011.
03:43
Večernje novosti

Bogdanović: Vlada se ne povlači sa severa Kosmeta

Ne možemo da odustanemo od Rezolucije 1244: Goran Bogdanović
 

Bogdanović je za "Večernje novosti" rekao da je za Vladu Srbije neprihvatljiv zahtev da se Srbija povuče iz institucija na severu Kosova.

"Zahtevi da se Srbija povuče iz institucija na severu pokrajine koje nisu paralelne, već jedine za Vladu, su neprihvatljivi", rekao je Bogdanović i istakao da Vlada Srbije ima obavezu da građanima obezbedi zdravstvo, školstvo, socijalna davanja.

Bogdanović je rekao i da su Srbi na Kosovu opstali tamo gde su ostale njihove institucije. Upitan da li je traženje o kojem se govori da se odustane od Rezolucije UN 1244 zapravo zahtev za priznanje Kosova, Bogdanović je rekao da je "lično blizu takvog tumačenja".

"Odustajanje od Rezolucije, a da prethodno nije postignut kompromis, predstavlja stvaranje presedana da su jednostrani potezi legitiman način menjanja međunarodnog prava i poretka", rekao je Bogdanović.

Ministar je rekao i da Srbi sa Kosova moraju da poslušaju Vladu Srbije i uklone barikade, jer su one, kako je naveo, ispunile svoju svrhu i ostvarile cilj.

2024 © - Vesti online