Sreda 21.12.2011.
18:29
Večernje novosti

Vrač iz Apača zadivljen Srbima - dabrovima

Vilijam Dva Pera Srbe uporedio sa dabrovima

Kako prenose mediji, on "bledolikima" organizuje seanse kojim ih "oslobađa negativne energije i bolesti" u "Majnd" centru u Bulevaru despota Stefana, čiji je i gost. Tretman košta 250 evra i to je, kako navode, povlastica jer istovetnu seansu u evropskim zemljama ovaj "narodni lekar Apača" naplaćuje 1.200 evra.

Ove seanse dešavaju se uprkos zakou jer je kod nas nadrilekarstvo i magijsko delovanje zakonom su zabranjeno. Član 254. Krivičnog zakonika Republike Srbije predviđa da svako lice koje se bez odgovarajuće stručne spreme bavi lečenjem, spravljanjem lekova i pružanjem drugih medicinskih usluga bude kažnjeno zatvorom do dve godine.

Čak i u članu 13. Zakona o javnom redu i miru stoji da: ko se bavi vračanjem, proricanjem sudbine, tumačenjem snova ili sličnim obmanjivanjem na način koji ugrožava spokojstvo građana ili remeti javni red i mir kazniće se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do 30 dana.

Vilijam Dva Pera tvrdi da nije samo vrač iz plemena Apači već i muzičar i pisac. Autor je "Knjige duhova" i očekuje da bude prevedena i na srpski. Prema njegovim rečina, energija u Srba je ekstremna.

"Vi ste narod koji voli svoju zemlju. Vi ste kao dabrovi. Radnici. Vredni radnici. Završavate započeti posao. Mistični ste, ne otkrivate se lako", kaže Vilijam Dva Pera za "Novosti".

Dva Pera navodi da se 25 godina bavi isceljivanja duše i da se umorio. Hoće krug da zatvori, ali prvo mor ada dobije potomka.

"Moram pronaći ženu. Ona mi mora izroditi decu kojoj ću ja preneti znanje. Ako to ne ispunim svojim precima neću moći na oči", rekao je Dva Pera za "Novosti".

2024 © - Vesti online