Sreda 21.12.2011.
12:03
E. V.

U šali nas prozvali "Balkanska mafija"

Marko Jovanović: Ostvario sam još jedan veliki san

Ovog puta, zrno sreće je stiglo s drugog stadiona, s Krejven Kotidža, gde se prošle nedelje Fulam igrao s prolazom u prolećnu fazu Lige Evrope i na kraju ga prokockao.


"Kada smo završili utakmicu s Tventeom, dobili 2:1, čuli smo da Fulam vodi istim rezultatom protiv Odenzea. Iskreno, nismo se previše nadali u prolaz ni pre meča jer su Englezi igrali s najslabijim timom u grupi i pobeda ih je vodila dalje. Prišli smo navijačima da ih pozdravimo, da im zahvalimo na podršci, a onda je nastao lom", prepričava Marko Jovanović.


Srpski derbi


"Najveći derbi je meč između Legije i Visle, pobedili su nas 2:0 u ovoj polusezoni, ali vratićemo im na proleće. Svi nas ovde cene, pa je dosta medija u najavi utakmice pisalo da je reč o "malom srpskom derbiju". U njihovomo timu Radović, Ljuboja i Knežević, a kod nas Iliev, Paljić, Jovanić i ja", kaže Jovanović.

Kao talas, nadirale su vesti iz Londona s jedne na drugu tribinu...

"Prvo je vriska nastala na istočnoj tribini, pa na zapadnoj dok smo u čudu gledali šta se dešava, nastao je haos u "kopu". Odenze je izjednačio, kraj, 2:2, Visla je izborila prolaz u prolećnu fazu takmičenja u Ligi Evrope! Kakva ludnica... Slavili smo dva sata s navijačima".

Jovanović kao da je pretplaćen na uspehe. S Partizanom je osvojio četiri uzastopne titule prvaka Srbije, a sada s Vislom beleži sjajne rezultate u Evropi...


"Rekao sam ovde pre utakmice s Tventeom da mi samo nedostaje još da prezimim u Evropi. Uspeo sam u tome posle samo šest meseci u Visli. Ostvario sam još jedan veliki san. Sad idemo dalje! Žreb nam je dodelio Standard iz Liježa u šesnaestini finala, verujem da to nije nepremostiva prepreka, a ako izbacimo Belgijance, idemo na pobednika dvomeča Hanover - Klub Briž…".

Marko između Paljića i ilieva

Poljska polako postaje sve veća srpska kolonija. Nekada su u Poljsku odlazili momci koji nisu mogli da prođu nigde na Zapadu, a danas i oni koji su nadomak reprezentacije bez problema postaju članovi klubova iz ove zemlje.

"Sve nas je više ovde i daće bog da nas bude još. U Visli smo Ivica Iliev, Milan Jovanić i ja, kao i Dragan Paljić, koji je stigao iz Nemačke. U Legiji su Miroslav Radović, Srđa Knežević, Danijel Ljuboja, pa Vojo Ubiparip u Lehu, bekovski par Polonije su "radovci" Đorđe Čotra i Aleksandar Todorovski... Pre nekoliko dana smo igrali s Jagjelonijom i zbunio sam se kada sam video Marka Ćetkovića. Pitao sam ga "otkud ti ovde, čoveče?"... A bili smo pre nekoliko godina zajedno u Partizanu. Kažu, u šali, da smo "balkanska mafija". Ma samo neka nas je što više", smeje se Marko Jovanović. 

Visla pravi izbor


Posle prve polusezone u Visli, nema dileme za Marka da je klub iz Krakova bio pravi izbor za njega. I ne samo klub...

 

"Sećate se da je letos bila dilema, imao sam ponudu iz Belorusije i kada je maltene sve bilo gotovo, pojavila se Visla. Od tog trenutka uopšte nisam imao dilemu, želeo sam samo u Krakov. Znao sam odmah da to nije pogrešan izbor, a sve što sam doživeo za ovih šest meseci potvrđuje da sam bio u pravu. Štaviše, Poljska kao zemlja je sjajna za fudbal", ističe Marko Jovanović.

2024 © - Vesti online