Utorak 20.12.2011.
21:12
Vestionline

Partizan pobedio Kai Teruel u Ligi šampiona

Odbojkaši Partizana ostvarili prvu pobedu u elitnom takmičenju

Odbojkaši šampiona Srbije imali su priliku da zabeleže i ubedljiviji trijumf, pošto su i pored gubitka drugog seta na razliku, poveli sa 2:1, ali su potom dozvolili protivniku da se vrati u meč, pa je taj-brejk odlučio pobednika ovog meča.

Partizan je odlično ušao u meč i vrlo brzo došao do osetnije prednosti, koju je uspeo da zadrži tokom celog prvog seta koji je dobio sa 25:18. Nastavak je doneo mnogo više neizvesnosti, pa se u drugom setu igralo poen za poen, a u neizvesnoj završnici Španci su bili bolji, za izjednačenje u setovima - 25:27.

Ista slika viđena je u trećem setu, ali su 'crno-beli', ipak, bili u većoj prednosti, što su i iskoristili i osvojili ga sa 25:23. Ipak, Kai Teruel je uzvratio i to veoma ubedljivo i ponovo došao do izjednačenja rezultatom 17:25.

Ipak, u taj-brejku gosti nisu mogli da pariraju šampionu Srbije, koji je uz sjajnu podršku sa tribina slavio sa 15:12 za konačnu pobedu od 3:2 u setovima.

Najefikasniji i najbolji igrač meča meča bio je Aleksandar Minić sa 29 osvojenih poena, a Nikola Mijailović skupio je 20, dok je Marko Nikolić zabeležio 12 poena. Najefikasniji u Teruelu bio je Džejms Veber sa 18 poena.

Partizan i pored pobede ostaje na poslednjem mestu u grupi C sa dva boda, dok je Teruel na trećem mestu sa četiri. Zaksa i Trentino su na prve dve pozicije. U narednom 5. kolu Lige šampiona crno-beli biće gosti Trentinu.

Zvezda eliminisana iz Kupa CEV

 

Odbojkaši Crvene zvezde ovosezonsko takmičenje u Evropi završili su u osmini finala Kupa CEV.


’Crveno-beli’ su nisu uspeli da se plasiraju u četvrtfinale, pošto su u revanšu izgubili od francuskog Arago Seta sa 3:1, po setovima 14:25, 25:20, 25:20 i 25:20, posle 102 minuta igre. U prvoj utakmici, odigranoj u Beogradu, Arago Set je pobedio Crvenu zvezdu istim rezultatom.

 

Francuzi će u četvrtfinalu igrati protiv pobednika duela Rešovija Žešov (Poljska) – Dinamo Apeldorn (Holandija).

2024 © - Vesti online